Arroz Montsià

5 CONSELLS PER MENJAR SA QUAN NO HI HA TEMPS PER CUINAR



No tens temps per cuinar? Acostumes a menjar qualsevol cosa improvisada? Per culpa del ritme frenètic que portem avui dia, sembla impossible poder portar una dieta saludable si no hi ha temps per cuinar.
Però, en realitat, menjar bé i dedicar poc temps a cuinar no han de ser conceptes incompatibles. Afortunadament, hi ha maneres de portar una dieta saludable sense passar llargues hores a la cuina. Us compartim alguns consells per facilitar-vos la feina.

Com puc organitzar el meu menú setmanal?


Per aconseguir una alimentació saludable, és imprescindible conèixer la freqüència recomanada de consum diari i setmanal dels diferents tipus d'aliments.

-Verdures i hortalisses: 2 racions al dia.
-Arròs, pasta i patata: 2 racions a la setmana, prioritzant els integrals.
-Llegums: 3 o 4 racions a la setmana.
-Carn blanca: màxim 3 cops per setmana.
-Carn vermella: màxim 1 cop per setmana.
-Peix: màxim 3 o 4 cops per setmana.
-Ou: cada dia si vols.
-Lactis i derivats: 1 o 2 racions al dia.
-Fruita: 3 racions al dia.
-Fruits secs: 1 grapat diari (20 o 30 g).
-Oli d'oliva verge extra: 3 o 4 cullerades soperes al dia.
  •  La planificació, invertir una estona de la teva setmana a asseure't i fer una llista dels plats que menjaràs durant aquells set dies, pot ser una de les millors inversions de temps que pots fer per alimentar-te saludablement.A més, aquesta llista de plats t’ajudarà a fer la llista de la compra i t’asseguraràs així que compres només aquells aliments que realment necessitaràs per no haver de llençar res que s’hagi fet malbé.
Primer, tria els plats que cuinaràs. Després, organitza'ls segons el temps que tinguis disponible per dia o planeja un ordre de preparació per fer una sessió completa de batch cooking per a tota la setmana. 
  • Cuina plats senzills. Sembla molt obvi, però si la teva rutina no et deixa cuinar plats gaire elaborats, fes receptes senzilles i amb ingredient fàcils de trobar. Arròs amb carbassa, amanida d’arròs amb llenties, arròs a la cubana... són idees de cuina saludable i perfectes per cuinar plats ràpids i per endur-te a la feina!
  • La nevera i el congelador seran els nostres aliats. El dia de la setmana que tenim més temps lliure podem cuinar tot el menú setmanal i guardar-lo al congelador. Només haurem de reescalfar els plats els dies que tenim més pressa. És important escriure la data de cocció al recipient per calcular-ne la vida útil ja que els aliments congelats també es fan malbé!
  • Fes la compra dels "bàsics" i guarda’ls al rebost! Anar a comprar pot ser tot un maldecap. Què compro? Què cuino? I si caduca? Hi ha moltes coses que s'han de tenir en compte quan anem a comprar, i moltes tenen una relació directa amb la nostra salut. No pots descuidar-te de comprar mitja dotzena d'ous, verdures de temporada, fruita fresca i congelada, un paquet d'arròs i un altre de pasta, i pots de llegums.
  • Fes servir un recipient de silicona de platí per cuinar al microones. En aquest recipient podràs afegir aliments i cuinar-los directament al microones, des de 5 minuts fins a 1 hora. És una manera molt pràctica i senzilla de cuinar quan no tens gaire temps. 
 
Visita el nostre web i descobreix un munt de receptes saludables i senzilles. Comença a formar part dels amants de la cuina saludable i de proximitat!
 
 

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.

Acceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies