Arroz Montsià

La importància de ser un arròs EXTRA
amb DOP Delta de l'Ebre



Arroz Montsià




Segurament hauràs vist que sovint parlem de l'Arròs Montsià com un producte DOP categoria EXTRA.

Volem explicar-te amb més detall què ens fa estar tan orgullosos d’aquesta qualificació i el perquè podem afirmar que aquesta és la màxima categoria que pots trobar al mercat.


La categoria EXTRA és la millor en l'àmbit de qualitat i implica que un arròs com Arròs Montsià Extra amb DOP té un percentatge de grans perfectes, sense cap mena de defectes, proper al 100%.


Si passeges per la prestatgeria dels arrossos del teu supermercat, a més a més de trobar-te arrossos amb i sense DOP o arrossos monovarietals o barreges, veuràs arrossos que s'identifiquen com a EXTRA, categoria I o categoria II.

Aquesta classificació determina la proporció de grans sencers i perfectes que conté cada paquet d'arròs.

Quina és la diferència aleshores? A major proporció de grans sencers millor cocció i capacitat d'absorció de sabor

Cada categoria un color

Trobaràs la informació sobre les categories en el dors del paquet.


EXTRA

Com a mínim el 92,7% dels grans són sencers i sense defectes, com l'Arròs Montsià EXTRA, l'Arròs Montsià BOMBA o l'Arròs Montsià LLARG, entre d'altres.

CATEGORÍA 1

86,5% de grans sencers, és a dir, treballen amb fins a un 13,5% de grans trencats o amb defectes.

CATEGORÍA 2

79,75% de granos enteros, es decir, pueden llegar a tener hasta un 20,25% de granos rotos o con defectos. Esta categoría no es muy común encontrarla en los puntos de venta.


Per tant, si vols tenir el millor arròs a la teva cuina, recorda sempre que
l'EXTRA està per sobre de qualsevol altra categoria.


DOP Delta de l’Ebre

Mapa D.O.P delta del Ebro Montsia

És el nom que se li atorga a un producte alimentari que pertany i es produeix en l'àmbit del Delta del riu Ebre i que forma part de les comarques del Baix Ebre i del Montsià, a la província de Tarragona.

Per obtenir aquesta denominació d'origen, és clau a més, que el treball de producció, elaboració i fins i tot envasat hagin estat realitzats en la mateixa àrea de cultiu i creació del producte, és a dir al Delta de l'Ebre.

En Montsià, portem anys dedicats al cultiu i producció d'arròs de la millor qualitat, que juntament amb la preservació de la riquesa natural de Delta de l'Ebre i el seu Parc Natural, ens atorguen la garantia d'un producte emparat per la Denominació d'Origen Protegida Arròs de Delta de l'Ebre, amb l'etiqueta o distintiu de qualitat del Consell Regulador.

I tu com a consumidor, en què ho notes?

Utilitzant un arròs EXTRA i monovarietal, els teus arrossos i paelles queden saborosos i perfectes en cada mos, ja que tots els grans es couen igual i absorbeixen el sabor millor que altres arrossos.
 
A més, quan compres un producte DOP, tries el gust de l'autèntic, de l'autòcton i de la feina ben feta dels agricultors que formen part de la cooperativa. Gaudeixes d'un producte que és molt més que un aliment.
 
Per això, quan cuinis Arròs Montsià, sabràs que estàs degustant un arròs únic, amb història i tradició, treball, un denominador cultural i un nivell de qualitat que el fa ser únic al teu paladar.

I ara què saps això, t'animes a provar alguna de les nostres receptes?



Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies