Arroz Montsià

De la mar el mer, i del Delta....



Al dir Delta de l'Ebre, immediatament pensem en l'arròs, i és indiscutible que el nostre cereal preferit és el principal protagonista de la gastronomia del Delta. Però hi ha molts altres aliments que troben la millor versió de si mateixos en aquesta terra.

T'agradaria conèixer-los? Aquí va un primer recorregut per la riquesa culinària del Delta perquè vagis descobrint per què es diu que és una de les zones on la famosa dieta mediterrània té la seva màxima expressió.

Vegetals i fruites

De l'horta mediterrània destaquen les mandarines i taronges, tot i que també cebes, síndries, etc.. Cal destacar però els carxofers, que formen part del paisatge del Delta de l'Ebre, perquè el seu clima, d'hiverns suaus, n'afavoreix el seu cultiu. Altres cultius preuats de la zona són per descomptat les oliveres.

Tresors del mar i dels rius

El Delta de l'Ebre és un paradís de exquisideses aquàtiques: daurades, llobarros, que aquí els anomenem "canyuts", tellerines, musclos de carn saborosa i textura dolça, delicioses cloïsses i ostres cultivades a l'entorn del Parc Natural del Delta de l'Ebre, així com els famosos llagostins de Sant Carles de la Ràpita que viuen prop de les de les desembocadures dels rius.

Carns i aus

Els carnívors també estan de sort si fan una visita al Delta, ja que és capaç d'allotjar tant una infinitat d'aus de tot tipus així com bestiar de corral. Un bon exemple n'és l'ànec salvatge, un dels aliments emblemàtics de la cuina del Delta.

Sofisticades exquisideses

A causa de l'antic aïllament entre llogarets, entre els habitants del Delta és tradició cuinar productes que abans amb prou feines ningú no s'atrevia a tastar i avui estan considerats delícies pels millors gourmets, com ara les anguiles, llamprees, cuixes de granota i angules.

Olis i vins amb denominació d'origen

En una bona taula del Delta no pot faltar oli d'oliva verge extra, un dels productes amb més prestigi d'aquestes comarques que ve amb l'aval de Baix Ebre-Montsià. I si parlem de Denominacions, els vins més propers a la nostra zona són els de la Terra Alta, que tradicionalment mariden molt bé amb la gastronomia del Delta.

Si t'has quedat amb ganes de degustar aquestes exquisideses a la teva pròpia boca, et recomanem una visita al Delta amb parada obligada en alguna de les agrobotigues de les zona, i algun passeig pels seus mercats tradicionals o els seus restaurants. Ben segur que el teu paladar ho agrairà.

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies