Arroz Montsià

Recepta de Mole amb arròs i pollastre



  • Temps de cuina arroz montsia
    Temps de cuina

    50 min.

  • Complexitat Mitja
    Complexitat

    Mitja

  • Porcions arroz monstia
    Porcions

    4

  • Granos de arroz monstia
    Arròs Montsià

    Arròs Montsià Extra



El mole és una de les receptes mexicanes més famoses i saboroses de la seva rica gastronomia. Plena de matisos i tradició familiar, a causa de la seva popularitat hi ha moltes variacions pel que fa als ingredients que la formen. Avui us ensenyem aquesta versió més senzilla amb Arròs Montsià Extra i pollastre.


Ingredients

  • 200 g d'Arròs Montsià Extra
  • 4 cuixes de pollastre
  • 1 ceba
  • 3 grans d'all
  • 2 tomàquets
  • 1 branca d'api
  • 1 branca de julivert
  • 4 xilis
0/8 Ingredients
0/9 Instruccions

Instruccions

 
  1. Posar en una olla les cuixes de pollastre, un quart de ceba i un gra d'all. Cobrir amb aigua i portar a ebullició a foc mitjà eliminant amb una cullera l'escuma que es formi a la superfície. Posar el foc baix i afegir l'api i la branca de julivert. Cuinar fins que el pollastre estigui llest.
  2. En una planxa, torrar volta i volta els xilis “pasilla” vigilant que no es cremin. Retirar del foc i en un recipient, cobrir amb aigua tèbia i deixar fins que estiguin tous.
  3. Rostir els tomàquets, mitja ceba i un gra d'all girant-los amb freqüència perquè quedin daurats uniformement.
  4. En una liquadora, afegir els tomàquets, la ceba i l'all rostit amb els xilis “pasilla” eliminant prèviament l'aigua. Afegir els 250 ml de brou de pollastre i liquar fins a obtenir una salsa fina.
  5. Per preparar l'Arròs Montsià Extra, picar fi el quart de ceba restant i un gra d'all en una olla amb oli. Quan tot estigui daurat, afegir l'Arròs Montsià Extra i estofar.
  6. Afegir aigua, sal i pebre a l'olla i bullir l'Arròs Montsià Extra durant 15 minuts. Un cop l'aigua s'hagi absorbit gairebé del tot, tapar l'olla i apagar el foc perquè l'arròs s'acabi de cuinar.
  7. Mentre l'arròs es cuina, en una paella, escalfar oli d'oliva i abocar la salsa. Si cal, afegir brou de pollastre per obtenir la consistència desitjada. Cuinar durant 5 minuts fins que comenci a bullir, abaixar el foc i afegir la xocolata i remenar fins que es dissolgui.
  8. Retirar les cuixes de pollastre de l'olla (es pot utilitzar el brou resultant per a altres receptes). Afegir el pollastre a la paella amb la salsa a foc lent, condimentar amb sal i pebre i cuinar fins que els sabors s’integrin.
  9. Presentar l'Arròs Montsià Extra amb el mole de pollastre i afegir el sèsam.

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.

Acceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies