1-Mantingues sempre un ordre: Sembla una ximpleria, però cada aliment ha de tenir el seu lloc per conservar de forma adequada. És a dir, els vegetals i la fruita -sense bosses perquè entri l'oxigen- van en els seus calaixos respectius, els ous a la porta de la nevera i així amb tots els productes. Intenta posicionar sempre primer els productes envasats que caduquen abans, perquè no quedin al fons de la nevera.
2-La neteja de la nevera és important: Moltes vegades obviem el més important. Un cop al mes, com a mínim, hauries de buidar la teva nevera i netejar-la perquè poden haver restes d'altres aliments. Utilitza un desinfectant i dóna-li un temps perquè actuï, ja que si encara queden sobres d'altres productes, pot danyar els nous aliments.
3-Si està descongelat, no tornis a congelar: És imprescindible que no trenquis la cadena de refrigeració d'un aliment. És a dir, si un producte està ja descongelat, és important que no tornis a introduir-lo al congelador perquè perd els seus nutrients i perquè estaries guardant un aliment amb més càrrega microbiana.
4-Guarda els productes de forma correcta: El peix és un dels aliments que es fan malbé amb més facilitat. Abans de guardar-ho a la nevera, neteja'l amb aigua i sal. Després, eixuga'l amb paper de cuina i embolica'l en una bossa de plàstic amb tancament. Quan hagis netejat el peix, col·loca-ho en la part més fresca de la nevera i no ho deixis més de tres dies.
Segur que, si segueixes tots aquests consells, podràs treure-li més profit als teus aliments i als seus nutrients. Hi ha algun truc que tinguis tu i no ho hagim explicat?
Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.