L’arròs bomba, l’integral o la variant Basmati… Tots tenen les seves característiques de cocció, preparació, etc. Per això, hem recopilat per a tu els diferents mètodes de cocció de cada variant.
Prova de fer postres amb aquesta mateixa varietat. El resultat et sorprendrà!
Deixa'ns aconsellar-te sobre una recepta d’arròs amb llet i taronja fet amb la varietat d’arròs del Delta Extra DOP (Denominació d'Origen Protegida). Tan sols precisaràs setze minuts de cocció per preparar unes postres delicioses, naturals i ben nutritives.
Es tracta d’un arròs d’origen italià, per bé que ja el trobes conreat al nostre territori. Una varietat com la Carnaroli et permetrà treure tot el partit a la textura cremosa que presenta durant la cocció. És un arròs que aguanta molt bé l’elaboració llarga que exigeixen els bons risottos. Amb el Carnaroli, els teus arrossos d'inspiració italiana seran l'estrella de la taula.
Les amanides et quedaran espectaculars si decideixes utilitzar aquesta variant de gra més llarg. La cocció de l’arròs t’ocuparà uns quinze minuts, i un cop el tinguis cuit i escorregut, ja pots muntar la teva amanida.
Combina els ingredients com vulguis: verduretes, fruita seca, llavors, formatges, etc. Finalment, per amanir el teu plat pots fer servir salses exòtiques, com és la salsa de soja. En canvi, si t’agraden els sabors més tradicionals, l’opció d’oli d’oliva verge, vinagre, sal i pebre és ben plaent. Ja veus que la teva imaginació és el teu poder!
L’integral aporta més nutrients i més fibra, com segur ja sabràs. Si t’agrada cuidar-te, aquesta és una excel·lent opció. A més, els plats fets amb aquest arròs tenen una textura ben interessant, que et permetrà fer arrossos saludables i lleugers.´
Això sí, necessitaràs més temps per cuinar l’arròs integral, ja que no és un arròs refinat. T’aconsellem, també, que el posis en aigua quinze minuts abans de la seva cocció. L’has de tenir bullint a foc mitjà durant trenta minuts.
El Basmati és un dels arrossos més apreciats a molts indrets del món, especialment a l’Orient. De fet, és molt abundant a l’Índia, d’on prové i on forma part de la base de moltes receptes. Té un aroma inconfusible, suau de sabor i resta solt després de la seva cocció.
Per no perdre detall de com funciona la preparació de tots els arrossos, consulta aquesta guia de cocció tan pràctica. Recorda que el secret de l’èxit és, senzillament, una bona elaboració del teu ingredient estrella.
Visita la nostra web i descobreix tots els secrets dels arrossos del Delta de l’Ebre i les seves receptes.
Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.