Arroz Montsià

Com cuinar l'arròs perquè quedi perfecte



L’arròs és l’aliment que sustenta el món; és també la base gastronòmica de milers de pobles arreu del planeta. Per això, parlar de receptes d’arròs és parlar de maneres de viure, de cultius, d’història i tradició.

A casa nostra, aquesta compilació de tresors de la vida la trobem a les Terres de l’Ebre, en l’arròs del Delta.

Aquest bé gastronòmic compta amb multitud de receptes pròpies, que sovint incorporen producte de proximitat, aliments del territori. Actualment, aquest llegat tradicional es fon amb els coneixements d’avantguarda per tenir cura del territori i apostar per la sostenibilitat. Tot el bagatge dels arrossaires del Delta de l’Ebre, que estimen la terra i conserven el seu llegat. Tota la saviesa popular, per ajudar-te a preparar cada varietat d’arròs.

Els secrets de les varietats del Delta i altres arrossos del món

L’arròs bomba, l’integral o la variant Basmati… Tots tenen les seves característiques de cocció, preparació, etc. Per això, hem recopilat per a tu els diferents mètodes de cocció de cada variant.

Arròs bomba, petit, perlat i homogeni

El seu gra tan uniforme i petit et donarà una comoditat extra a l’hora de la cocció. Tindràs la seguretat que s’hauran cuinat tots els grans al mateix temps.

És ideal per preparar caldosos, amb carn, o bé amb peix, que incorporin brous en la preparació. La gran capacitat d’absorció d’aquesta variant permetrà capturar tots els sabors i aromes dels ingredients. Quan hagis acabat la seva cocció, que dura uns catorze minuts, tindràs un plat espectacular i deliciós.

Si t’estàs iniciant en aquest món meravellós de la gastronomia, l’arròs bomba té un avantatge: no es passa tan fàcilment com altres arrossos. Això et donarà un punt de seguretat, ara que comences.

Arròs extra per a les receptes de carns, peixos

És la variant més versàtil, i la podràs utilitzar per receptes ben variades: arrossos caldosos, paelles, o plats que incorporen carns i verdures. L’arròs extra té un temps de cocció de tretze minuts, aproximadament. Tindràs la garantia d’absorció de tots els sabors i aromes dels ingredients fets servir en la recepta.

Prova de fer postres amb aquesta mateixa varietat. El resultat et sorprendrà!

Deixa'ns aconsellar-te sobre una recepta d’arròs amb llet i taronja fet amb la varietat d’arròs del Delta Extra DOP (Denominació d'Origen Protegida). Tan sols precisaràs setze minuts de cocció per preparar unes postres delicioses, naturals i ben nutritives.

Tria l'arròs Carnaroli per fer els risottos

Es tracta d’un arròs d’origen italià, per bé que ja el trobes conreat al nostre territori. Una varietat com la Carnaroli et permetrà treure tot el partit a la textura cremosa que presenta durant la cocció. És un arròs que aguanta molt bé l’elaboració llarga que exigeixen els bons risottos. Amb el Carnaroli, els teus arrossos d'inspiració italiana seran l'estrella de la taula.

Arròs llarg del Delta de l’Ebre

Les amanides et quedaran espectaculars si decideixes utilitzar aquesta variant de gra més llarg. La cocció de l’arròs t’ocuparà uns quinze minuts, i un cop el tinguis cuit i escorregut, ja pots muntar la teva amanida.

Combina els ingredients com vulguis: verduretes, fruita seca, llavors, formatges, etc. Finalment, per amanir el teu plat pots fer servir salses exòtiques, com és la salsa de soja. En canvi, si t’agraden els sabors més tradicionals, l’opció d’oli d’oliva verge, vinagre, sal i pebre és ben plaent. Ja veus que la teva imaginació és el teu poder!

Aporta més nutrients als plats, fent servir arròs integral

L’integral aporta més nutrients i més fibra, com segur ja sabràs. Si t’agrada cuidar-te, aquesta és una excel·lent opció. A més, els plats fets amb aquest arròs tenen una textura ben interessant, que et permetrà fer arrossos saludables i lleugers.´
Això sí, necessitaràs més temps  per cuinar l’arròs integral, ja que no és un arròs refinat. T’aconsellem, també, que el posis en aigua quinze minuts abans de la seva cocció. L’has de tenir bullint a foc mitjà durant trenta minuts.

Com preparar receptes amb arròs Basmati?

El Basmati és un dels arrossos més apreciats a molts indrets del món, especialment a l’Orient. De fet, és molt abundant a l’Índia, d’on prové i on forma part de la base de moltes receptes. Té un aroma inconfusible, suau de sabor i resta solt després de la seva cocció.

Per no perdre detall de com funciona la preparació de tots els arrossos, consulta aquesta guia de cocció tan pràctica. Recorda que el secret de l’èxit és, senzillament, una bona elaboració del teu ingredient estrella.

Visita la nostra web i descobreix tots els secrets dels arrossos del Delta de l’Ebre i les seves receptes.

 

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.

Acceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies