Avui, us portem el nostre secret millor guardat així que feu molta atenció!
El cultiu de l'arròs no es fa d'un dia per l'altre, sinó que, són molts mesos de treball. Es tracta d'una tècnica meticulosa que pot arribar a durar un any sencer. Ara al gener o màxim durant el mes de febrer és quan donem el tret de sortida al cicle de l'arròs.
Aquest cultiu el vam començar enterrant el rostoll de l'any anterior barrejant-lo amb el fang dels camps (tasca denominada "fanguejar"). Posteriorment buidem els camps d'aigua i un cop secs, els llaurem per airejar la terra i tot seguit els anivellem i abonem, deixant-los preparats per a la sembra.
No és fins a final del mes d'abril o principis del mes de maig quan de nou omplim els camps d'aigua i procedim a sembrar. I ja deixem créixer tranquil·lament al nostre arròs, sense presses i amb molt d'afecte fins a l'arribada del mes d'agost, que és quan el gra comença a madurar.
Durant el mes de setembre i mitjans del mes d'octubre, per acabar el procés de cultiu, el seguem i transportem, per assecar-lo i condicionar-lo en les nostres sitges a l'espera del moment en què ho tinguem d'elaborar i empaquetar per visitar les vostres cuines.
Què t'ha semblat el procés de cultiu de l'Arròs Montsià?
Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.