Arroz Montsià

El parament de l'arròs



Ni tots els arrossos són iguals ni es preparen amb els mateixos recipients. Quins són els estris òptims per fer un autèntic arròs? Anem al gra.

Paellera o paella

Hi ha diferents tipus, en funció del foc que utilitzis, el material de la paella i el nombre de comensals (mida). Si tens vitroceràmica o placa d'inducció, la part de baix ha d'estar plana i adherir-se totalment a la superfície. Si tens foc de gas no és tan important. Pel que fa als materials, la clàssica per fer una paella és la d'acer inoxidable. Recorda que, per conservar-la en condicions òptimes, després de netejar-la cal posar una mica d'oli a tota la paella i guardar-la en una bossa de plàstic. Altres opcions són les d'acer polit, les antiadherents i les esmaltades.

Vaporadora de bambú

Ideal per cuinar arròs blanc sense perdre el sabor, la forma i els nutrients. Pots perfumar l'arròs coent al vapor amb brou de vegetals o carn en lloc d'aigua sola.

Cassola

Les més comunes són les de ferro i les de fang. Utilitza-les quan preparis arrossos bullits i caldosos, o per acabar un arròs al forn.

Safata de ferro

Especial per preparar el famós arròs kubak xinès. L'arròs i tots els ingredients s'acaben de cuinar sobre la font. Necessitaràs una base de fusta a l'hora de presentar-la a la taula.

Arrossera per a microones

Ocupa poc espai i permet una preparació ràpida d'arròs, sense necessitat de fogons.

Cullera de fusta

Et permet cuinar sense ratllar els recipients ni traspassar gust metàl·lic. En el cas de la paella la pots fer servir per remenar el sofregit o els ingredients de base però mai l'arròs (això es considera un sacrilegi culinari)

Shamoji

El shamoji és una cullera plana especial per remoure i airejar el sushi. Sol ser de fusta, bambú o resina sintètica.

Escumadora per a paella

Es fa servir a l'hora de fregir la carn i la verdura. Després d'abocar l'arròs, pots utilitzar-la per repartir-lo i anivellar-bé. Recorda que, un cop tots els ingredients a la paella, ja no s’ha de remenar gens ni mica. Les escumadores solen ser totalment metàl·liques (inoxidables) i també amb el mànec de fusta.

Colador

Per separar l'arròs de l'aigua, un cop bullit. N'hi ha de diferents materials i mides, tots són vàlids sempre que tinguis en compte la mida dels forats.

No cal que tinguis tots aquests estris a la teva cuina, però recorda, a més dels ingredients adequats, els estris de cuina també compten a l'hora d'obtenir els millors resultats de les teves receptes..

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies