Arroz Montsià

Existeix l'ofici de tastador d'arròs?



L'arròs com a tal no és només un, existeixen moltes varietats, com les que t'oferim a Arròs Montsià, i cada varietat, admet múltiples receptes.

Però qui decideix quina varietat és millor i què arrossos són els més exquisits? Doncs, com en molts altres productes, com el vi o l'oli, també existeixen tastadors d'arròs. Quin meravellós ofici el de tastador, oi? Passejar davant una taula llarga, portant-se a la boca plats exquisits... Però no és ofici fàcil, i tampoc molt comú. Tot seguit us ho expliquem.

En què consisteix l'ofici de tastador d'arròs?

L'ofici de selector d'arròs no és una cosa que s'aconsegueixi a la lleugera. Requereix una formació gastronòmica i un entrenament a llarg termini per conèixer les principals característiques d'aquest cereal: textures, sabors, com pot variar en cada circumstància i les característiques de l'arròs després de cuinar- (si queda més lleuger, compacte, quina olor desprèn...).

Darrere de la valoració final que pot donar un client en escollir una marca com Arròs Montsià, hi ha tot un seguit de qualitats que fan que aquesta persona digui "m'agrada més aquesta marca". I això és el que han de descobrir els tastadors d'arròs: conèixer tot el cicle de vida del gra, des de la seva sembra, recollida i tractament fins a la seva cocció, per assegurar que aquest producte manté una qualitat i un estàndard constants.

A Itàlia, perquè vegeu com de seriosament que es prenen l'ofici de tastador d'arròs, van obrir al 2003 l’Accademia Italiana per Degustatori di Riso, o el que és el mateix, una escola de tastadors d'arròs, iniciativa de dos emprenedors agrícoles i un restaurador de la zona de Vercelli.

A Arròs Montsià encara no tenim acadèmia, però sí tastadors i experts que asseguren que la qualitat de cada paquet que posem a les teves mans des de la nostra cooperativa del Delta és digne de ser un arròs amb Denominació d'Origen.

Converteix-te en tastador d'arròs per un dia!

Per ser capaç de degustar i qualificar un arròs, el primer que has de saber és que l'arròs en realitat no es distingeix pel seu sabor inherent sinó per la seva capacitat per incorporar el gust calent, guisat o sofregit del plat en el qual participa. Altres variables com el color, la textura i la forma poden influir en la capacitat d'atracció d'una varietat o una altra d'arròs, però la realment important pel que fa a qualitat és el gust que és capaç de contenir l'arròs en cada gra.

El procediment que solen usar els experts tastadors és per menjar una gran cullerada de l'arròs cuinat (en paella, arròs caldós, guisat, risotto, postres, etcètera), abans de mastegar, és mantenir-la a la boca uns instants i estrènyer amb la llengua sobre el paladar per treure el suc immers en cada gra d'arròs i degustar. Independentment de la qualitat de la recepta, el gra que contingui major quantitat de brou es considerarà el més adequat per a la recepta.

Així que... T'atreveixes a fer tast a cegues de diversos arrossos amb un mateix brou?

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies