Arroz Montsià

Recepta d'Arròs a banda



  • Temps de cuina arroz montsia
    Temps de cuina

    150 min.

  • Complexitat Mitja
    Complexitat

    Mitja

  • Porcions arroz monstia
    Porcions

    4

  • Granos de arroz monstia
    Arròs Montsià

    Extra

  • Recetas de Recepta de en monstia
    Recepta de

    Primavera



Arròs Montsià t'ensenya a preparar la famosa recepta de l'arròs a banda. Aquest plat tan exquisit és el que van aprendre a cuinar els guanyadors del taller d'arrossos mariners a la Cookiteca.

Ingredients

  • 320 g Arròs Montsià Extra
  • 1
  • 3 l de fumet
  • 12 gambes vermelles pelades
  • 100 g sèpia
  • 60 ml aigua de safrà 60 ml oli d'oliva
  • 20 g polpa de nyora
  • 15 g grans d'all laminats
  • 50 ml oli d' oliva verge extra
  • 170 g tomàquet
  • sal
0/11 Ingredients
0/14 Instruccions

Instruccions

 
  1. Posar a bullir uns 80 ml d'aigua, posar els brins de safrà i infusionar tapat, amb el foc apagat.
  2. Posar l'oli a la paella, afegir la sípia prèviament semi cuita i tallada en brunoise, afegir les gambes i sofregir.
  3. Incorporar l'arròs, la infusió de safrà i afegir el fumet.
  4. Portar a bulliment, afegir la salmorreta i la sal.
  5. Bullir durant 14/15 minuts.
  6. Apagar el foc perquè reposi i quedi sec 2 minuts.
  7. Encendre el foc de nou i fregir uns 2 minuts, per aconseguir el socarrat.
  8. Laminar els alls i trossejar el tomàquet amb pell i llavors. Afegir la polpa de la nyora.
  9. Escalfar oli en una cassola i incorporar l'all laminat. Deixar daurar a foc mitjà uns minuts.
  10. Per a la salmorreta, afegir la polpa de la nyora i remenar per integrar-la amb l'all.
  11. Afegir el tomàquet a trossos a la cassola juntament amb una culleradeta de sucre.
  12. Salar, remoure i deixar cuinar a foc baix i destapada, remenant de tant en tant.
  13. Quan el tomàquet s'hagi evaporat bastant i el conjunt de l'oli, all, nyora i tomàquet estigui ben integrat i cuinat durant uns 20 minuts, triturar a màxima potència.
  14. Passar per un colador, estrenyent lleugerament amb una cullera, per aconseguir una crema fina.

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies