Arroz Montsià



  • Temps de cuina arroz montsia
    Temps de cuina

    50 min.

  • Complexitat Mitja
    Complexitat

    Mitja

  • Porcions arroz monstia
    Porcions

    4

  • Granos de arroz monstia
    Arròs Montsià

    Bomba



Avui toca cuinar un deliciós "arrossejat" d'arròs amb allioli! T'ensenyem a preparar la tradicional recepta que van aprendre els guanyadors del taller d'arrossos mariners a la Cookiteca.

Ingredients

  • 360 g Arròs Montsià Bomba
  • 1 calamar
  • 4 gambes vermelles
  • 1 ceba de Figueres
  • 100 g tomàquet natural
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 3 grans d'all
  • 500 ml brou de peix
  • oli d'oliva verge
  • 1 copa de vi blanc
  • julivert picat
0/11 Ingredients
0/11 Instruccions

Instruccions

 
  1. Rentar les gambes vermelles i fregir-les amb una mica d'oli i sal. Reservar.
  2. Netejar el calamar i tallar-lo a daus petits
  3. Picar la ceba i l'all. Escalfar una mica d'oli en una paella i posar l'arròs.
  4. Remenar procurant que no es cremi, a foc baix. L'arròs ha de quedar daurat. Reservar.
  5. A la mateixa paella afegir una mica més d'oli per daurar el calamar.
  6. Mentrestant, barrejar el tomàquet amb el pebre vermell.
  7. Procurar que el calamar s'enganxi una mica a la paella.
  8. Quan el calamar estigui a punt, afegir la ceba i l'all picats. Daurar.
  9. Incorporar el tomàquet i barrejar bé. Cuinar 5 minuts i afegir el vi blanc. Reduir i incorporar l'arròs.
  10. Abocar el brou calent i esperar que es faci l'arròs entre 15 i 18 minuts. Rectificar de sal si cal.
  11. Servir amb allioli i una mica de julivert picat.

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies