Arroz Montsià

Recepta de Gumbo: el plat de New Orleans



  • Temps de cuina arroz montsia
    Temps de cuina

    150 min.

  • Complexitat Baixa
    Complexitat

    Baixa

  • Porcions arroz monstia
    Porcions

    4

  • Granos de arroz monstia
    Arròs Montsià

    Arròs Montsià Basmati



El Gumbo és el plat més representatiu de la cuina de Luisiana i New Orleans. Rep el seu nom de la paraula bantú “ki ngombo”, que nosaltres coneixem com a ocra. Aquest guisat és una síntesi de la cuina criolla, sorgida de la confluència a l’època colonial d’europeus i africans: una cuina senzilla amb sabors realment saborosos.

Ingredients

  • 2 salsitxes de carn de porc fumada
  • 20 gambes
  • 240 g Arròs Montsià Basmati
  • 3 tomàquets
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot groc
  • 1 ceba
  • 2 caps d’all
  • 3 ocres
  • 50 g farina de blat
  • 50 g de mantega
  • 1 branca d’api
  • 1 branca de julivert
  • 1 l fumet de peix
  • 2 cullerades de ceba en pols
  • 2 cullerades d’all en pols
  • 2 cullerades d’orenga sec
  • 2 cullerades de farigola seca
  • 1 cullerada de comí en pols
  • 1 cullerada de pebre negre
  • 1 cullerada de pebre blanc
  • 1 cullerada de bitxo
  • 1 cullerada de pebre vermell pic
0/23 Ingredients
0/7 Instruccions

Instruccions

 
  1. A un recipient petit amb tapa, afegir totes les espècies (ceba, all, orenga, farigola, comí, pebre, bitxo, pebre vermell, sal), tancar i agitar per mesclar-les. Reservar.
  2. Pelar i tallar en brunoise la ceba, l’all, l’api, el tomàquet i els pebrots. Reservar.
  3. En una olla de ferro colat, afegir la mantega a foc baix i la farina tamisada. Remoure constantment durant 10-15 minuts fins que enfosqueixi i aconseguim la “roux” sense grumolls (mescla de mantega i farina marronosa que s’utilitza per espessir).
  4. Afegir la ceba, l’api , l’ocra i el pebrot. Remoure i cuinar a foc mig. Afegir l’all i dues cullerades de la mescla d’espècies que havíem reservat i remoure per tal que no es cremin. Afegir el tomàquet i el brou de peix i remoure. Quan el caldo comenci a bullir, tapar l’olla i coure durant una hora fins que tot redueixi i quedi més espès.
  5. Mentre redueix el caldo, coure l’Arròs Montsià Basmati a una olla amb aigua, sal i comí. Un cop l’aigua comenci a bullir, baixar el foc, tapar i cuinar durant 18 minuts.
  6. D’altra banda, cal tallar i pelar les gambes i tallar les salsitxes en trossos. A continuació, saltar els dos ingredients a una paella amb un rajolí d’oli per després, incorporar-los a la mescla de verdures i roux.
  7. A un plat fons, afegir l’estofat de verdures amb les gambes i les salsitxes. Coronar el plat amb l’Arròs Montsià Basmati. 

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies