Arroz Montsià

Som un arròs de proximitat que aposta per l'economia circular



A Arròs Montsià apostem per elaborar un arròs de proximitat per seguir tenint cura del Delta de l'Ebre.


Les terres del Delta de l'Ebre són un tresor que volem conservar molts i molts anys. Creiem en la filosofia següent: si volem aconseguir un arròs excel·lent, aquest ha de créixer en un entorn perfecte.

Apostem per un model únic de cooperativa que combina tradició, innovació i sostenibilitat per oferir els millors arrossos i amb Denominació d'Origen Protegida Delta de l'Ebre.
 
La compra i el consum de productes de la zona són cada vegada més habituals. Fa anys aquest tipus de producte únicament es consumia prop de petites localitats on el seu principal sector era l'agrari o ramader.
 
Aquest paradigma ha canviat. A la majoria de les ciutats, aquests productes han anat assentant-se i són accessibles ja per a gran part dels consumidors, convertint-se així en un model de negoci.
 
Però primer, ja saps què són aquests tipus de productes? Per què és important consumir-los? Quins són els seus beneficis? AArròs Montsià t'expliquem tot amb detall perquè descobreixis els seus avantatges.

Què és un producte de proximitat?

Aquests productes es basen en la curta distància entre el seu lloc de producció i el punt de venda o consum final. Aconseguint així reduir el nombre d'intermediaris i costos que poden existir entre els productors i el consumidor final. Així, al comprar aquest tipus de productes també consumim productes frescos i de temporada, conservant les seves propietats.

L'augment del consum d'aquests aliments està relacionat amb el moviment slow food. La tendència que defensa la idea de comprar i consumir productes tenint en compte el desenvolupament sostenible, la defensa de la biodiversitat i el comerç just.

A causa de la seva proximitat, també de vegades se'ls anomena aliments km 0. Aquests aliments són aquells productes frescos que es produeixen en un entorn proper, on no hi ha una gran distància entre la producció i el consum. Alguns d'ells poden ser ecològics, com les fruites o verdures, i la seva distància està limitada a un radi de menys de 100 quilòmetres.
 
Arros KM 0

Per què Arròs Montsià és un producte Km 0?

Com dèiem, els arrossos de proximitat s'han de produir i consumir en un radi inferior als 100 km. Per donar autenticitat i qualitat als nostres arrossos, la nostra cadena productiva es fa al Delta de l'Ebre amb tècniques d'agricultura controlada i projectes de conservació de l'entorn.
 
A Montsià, portem anys dedicats al cultiu i producció d'arròs de la millor qualitat, que juntament amb la preservació de la riquesa natural del Delta de l'Ebre i el seu Parc Natural, ens atorguen la garantia d'un arròs emparat per la Denominació d'Origen Protegida Arròs del Delta de l'Ebre, amb l'etiqueta o distintiu de qualitat pel Consell Regulador.
 
Tota la cadena productiva dels nostres arrossos exclusivament es realitza al Parc Natural del Delta de l'Ebre, un lloc privilegiat on la Mediterrània es troba amb les aigües del Riu Ebre.

Al ser un arròs monovarietal i de categoria extra, juntament amb el saber fer de la nostra cooperativa, fan que el nostre arròs ofereixi qualitats excel·lents com el color blanc perlat dels seus grans i una capacitat excepcional d'absorció i retenció dels sabors, conservant les seves propietats, per donar lloc a plats perfectes.

A més, des de la Càmara Arrossera del Montsià apostem per una economia circular. Utilitzem tècniques d'agricultura controlada i projectes de conservació de l'entorn com Oryzite. D'aquesta manera, aprofitem els recursos i la reducció de les nostres matèries primeres, i creem aquest substitut sostenible del plàstic, elaborat a partir de la pellofa d'arròs.

Quins beneficis té un arròs de proximitat?

Incloure en la cistella de la compra un arròs km 0, o consumir productes de la zona, consisteix en decantar-se per adquirir productes que aporten múltiples beneficis tant en qualitat, a la teva salut i al planeta.
 
Entre els principals beneficis estan els següents:

Més sostenible
 
L'ús d'aquest tipus d'arrossos pot reduir la contaminació, protegir el medi ambient i donar suport a la sostenibilitat.
Hi ha raons mediambientals molt importants. Aquest tipus de productes són més sostenibles perquè consumeixen menys recursos naturals i combustible en el transport.

D'aquesta manera, reduïm la petjada ecològica, així com les emissions de diòxid de carboni que provoquen l'augment de la temperatura del planeta, el desglaç dels pols i el seu impacte negatiu en l'ecosistema.

Consumir aquests arrossos pot ajudar a guiar una dieta més equilibrada, sana i saludable, ja que solen ser aliments molt poc elaborats industrialment.

Més saludable

El temps entre la collita i el consum es redueix de forma exponencial, de manera que les característiques i els nutrients de l'aliment es conserven sense patir pràcticament canvis.

A més, és un producte més saludable per les tècniques que fan servir els agricultors i guanyadors, però també perquè tenim més coneixement i control sobre el seu origen. Així doncs, obtenim una major aportació nutricional, més beneficis de l'arròs i un sabor més intens.

Afavoreix l'economia i l'agricultura local

Finalment, trobem la raó econòmica. En principi, a l'haver menys despeses de transport i intermediaris haurien de garantir millors preus per als consumidors.

Si comprem aquest tipus d'arròs, no només estem donant suport a empreses locals, sinó que també a l'economia de la zona. D'aquesta manera, millorem i fomentem el treball agrícola de la regió.

A més, els agricultors donen importància a la tradició amb tècniques de cultiu controlades que suposen un valor afegit. L'arròs de proximitat i el treball dels productors cada vegada està més valorat, no només en els supermercats sinó també a les cuines dels restaurants.

Com has pogut veure, el consum d'aquests aliments té múltiples beneficis per a tu, però també per als productors i tot el planeta. Conscient d'aquesta situació i que part del nostre èxit és la qualitat de la terra, a Arròs Montsià sabem que només és possible créixer si es fa d'una manera responsable, protegint la natura, font de vida i riquesa del Delta de l'Ebre.

A què esperes per canviar els teus hàbits alimentaris incloent productes de proximitat? Cuida la teva alimentació! Ja saps que posar-ho en pràctica és més fàcil del que creus.
 

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.

Acceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies