Arroz Montsià

Tot descobrint el gra d'arròs



Hi ha una antiga expressió que diu que “en el pot petit hi , ha la bona confitura". És ben cert que moltes coses petites guarden un gran tresor dins.

Tan petites com un gra d'arròs, per exemple. aparentment, no té més misteri aquest cereal, no? Doncs és més complex del que sembla! Cada gra d'arròs, com la resta de cereals, està format de diferents parts que van des de les seves capes exteriors fins al nucli. En ell es troba la perla de l'arròs, la part més preuada del gra, encarregada d'absorbir el sabor de la seva recepta. Però abans, anem a pams i coneguem com està compost el nostre cereal preferit.

De quines parts està format el gra d'arròs?


Principalment podem dividir en 4 les capes que conformen un gra d'arròs:
 
  • La capa més exterior, la closca, és la que normalment veiem quan l'arròs encara està sense trillar. És l'encarregada de protegir el gra i també serveix com a barrera per a l'entrada de microorganismes.
     
  • El segó és la segona part que molts altres cereals, com el blat o l'ordi, tenen en comú. En la majoria d'arrossos s'elimina per al seu ús culinari més comú però en el cas de l'integral, es conserva aportant vitamines, minerals i fibra.
     
  • En el nivell intermedi, trobem l'endosperma, que conté els hidrats de carboni, com el midó, i vitamines del grup B.
     
  • Finalment, però no menys important, trobem el germen, la part més petita i preuada del gra d'arròs. Conté proteïnes, fitonutrients, vitamines B i E, que són antioxidants, minerals com ferro, fòsfor o calci i àcids grassos essencials com l'Omega-6. Quina joia! Veieu com el millor està en el més petit.

    Com és el gra d'arròs perfecte per a una recepta caldosa?

La millor varietat d'arròs per fer caldosos és l'Arròs Montsià Bomba, ja que gràcies a la seva composició molecular no perd la textura i és capaç de resistir el volum de brou i de temperatura mantenint així el sabor i aroma del brou.

I per a una recepta d'arròs no caldós?

L'Arròs Montsià Extra es caracteritza per posseir un tipus de gra rodó i perlat. Si ho mires a contrallum, podràs identificar aquesta perla interior. En realitat, es tracta d'una porositat que fa possible la millor absorció dels sabors en el seu interior.

Ara, a més de poder escollir la varietat adequada per a cada tipus de receptes, podràs delectar als teus comensals amb un coneixement més profund del gra d'arròs, per si algun cunyat vol discutir-te la recepta.

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies