Arroz Montsià

Tres receptes amb arròs per menjar fresc i saludable aquest estiu



Estem molt a prop de les vacances! Tot i que amb l'estiu i la calor se'ns treuen les ganes de cuinar i moltes vegades, també les ganes de menjar. Tot això ens porta a picar entre hores o menjar més fora de casa, descurant la nostra alimentació o cometent excessos.
Si voleu menjar bo i saludable aquest estiu sense passar massa temps a la cuina, us proposem tres receptes amb arròs perquè gaudiu d'Arròs Montsià aquest estiu de manera creativa.
 
Aquests crackers són una idea deliciosa per acompanyar-los d'hummus o qualsevol untable o paté en un deliciós sopar d'estiu. Encara que tot depèn dels ingredients que afegeixis, ja que accepten variacions, la seva versió dolça per a un berenar nutritiu també pot ser una bona idea aquestes vacances.
 
 

Un aperitiu senzill: crackers d'arròs

 Crackers d'Arròs Montsià

Ingredients: 
  • 350 g d'Arròs Montsià Integral
  • 25 g de moniato cuit
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 25 g de llavors de Chía
  • 1 tassa d'altres llavors (Lli, Sèsam, Gira-sol…)
  • Sal en escates
  • Espècies, herbes o fruits secs opcionals (Per exemple, curri, tomàquet sec, orenga, alfàbrega o festuc)
 
Per cuinar l'arròs:
  • Deixar a remull amb aigua filtrada durant tota la nit l'Arròs Montsià Integral
  • Passat aquest temps, eliminar l'aigua i rentar l'arròs amb un colador.
  • Coure l'Arròs Montsià Integral en una proporció d'arròs-aigua 1/8 a foc mitjà baix durant aproximadament 45 minuts.
 
 
Preparació:
  • Escalfar el forn a 180º.
  • En un bol, afegir tots els ingredients a excepció del moniato i barrejar bé.
  • Dividir la barreja en 2 parts. Posar una de les parts en un processador d'aliments al costat del moniato (aquest és opcional encara que ajudarà a que la massa quedi més compacta) i triturar fins a obtenir un puré dens. Barrejar el puré amb l'altra part de la barreja i ajustar la quantitat de sal i les espècies o les herbes.
  • Fer una bola amb la barreja i col·locar entre dues làmines de silicona per a forn. Aplanar amb l'ajuda d'un corró fins a obtenir una capa homogènia (com més fina, més crocant quedarà). Si en aquest moment vols donar forma, marcar amb un ganivet.
  • Deixar una de les làmines de silicona per poder desenganxar després la massa i ficar al forn fins que estigui daurada. Deixar refredar i separar o trencar amb les mans per obtenir trossets de galeta.  
 

I per menjar? Si posar-te a cuinar amb aquesta calor et sembla la darrera opció, tenim una recepta súper ràpida i fresca que no et decebrà.
 

Poké bowl de llagostins marinats, alvocat i llima

 
Poké bowl d'Arròs Montsià amb gambes, wakame i llima
 
Ingredients:
  • 200 g d'Arròs Montsià Basmati
  • 100 g d'alga Wakame
  • 8 Gambes
  •  1 alvocat
  • 1 llima
  • ½ Mitjà cogombre
  • Llavors de sèsam
  • Mirin
  • Sriratxa
  • Salsa de soja
 
Preparació:
  • Pelar les gambes i deixar marinant en una barreja de salsa de soja, suc de llima i una mica de Sriracha.
  • Coure l'Arròs Montsià Basmati a una olla en una proporció 1-2 d'aigua. Abans que comenci a bullir, afegir l'arròs i cuinar a foc suau durant 10 minuts amb l'olla tapada, assaonar amb sal. Deixar reposar 5 minuts i incorporar un raig de Mirin.
  • Tallar l'alvocat a trossos i afegir una mica de suc de llima perquè no s'oxidi. Tallar el cogombre a rodanxes.
  • Per a la presentació: col·locar al fons del bowl l'arròs i sobre ell, les rodanxes de cogombre, l'alvocat, alga Wakame i les gambes marinades al centre. Acompanyar d'una rodanxa de llima i llavors de sèsam
 

També tenim una recepta per refrescar-te les tardes d'estiu. Us proposem una beguda súper refrescant que no dubtem que us encantarà.
 
 

Cafè gelat amb orxata mexicana

 Café gelat amb orxata d'arròs

 
Com ho sents, l'orxata no només es prepara amb xufa, a Mèxic és tradicional preparar-la amb arròs.
 
Ingredients:
  • 200 g d'Arròs Montsià Bomba
  • 750 ml d'aigua
  • 250 ml de llet d'ametlles
  • 1 tassa d'espresso
  • 1 branca de canyella
  • 1 cullerada d´extracte de vainilla
  • Canyella en pols
  • Gel picat
 
Preparació:
  • Posar a remull l'Arròs Montsià Bomba per estovar amb l'aigua i la canyella. Deixar reposar mínim 3 hores.
  • Passat el temps, afegir tot a un got batedor i triturar a màxima potència.
  • Per millorar la textura, filtrar la barreja amb l'ajuda d'un colador. Afegir la llet d'ametlles, l'extracte de vainilla, el cafè espresso i el sucre si ho necessites.
  • Servir la barreja amb gel, escuma de llet i canyella en pols per decorar.
 
Esperem que gaudiu d'aquestes receptes i us animeu a preparar-les durant aquest calorós estiu. Si vols descobrir-ne més, pots visitar el nostre cercador de receptes i descobrir com preparar Arròs Montsià en totes les seves varietats de manera fàcil i deliciosa.
 

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies