Estem molt a prop de les vacances! Tot i que amb l'estiu i la calor se'ns treuen les ganes de cuinar i moltes vegades, també les ganes de menjar. Tot això ens porta a picar entre hores o menjar més fora de casa, descurant la nostra alimentació o cometent excessos.
Si voleu menjar bo i saludable aquest estiu sense passar massa temps a la cuina, us proposem tres receptes amb arròs perquè gaudiu d'Arròs Montsià aquest estiu de manera creativa.
Aquests crackers són una idea deliciosa per acompanyar-los d'hummus o qualsevol untable o paté en un deliciós sopar d'estiu. Encara que tot depèn dels ingredients que afegeixis, ja que accepten variacions, la seva versió dolça per a un berenar nutritiu també pot ser una bona idea aquestes vacances.
Un aperitiu senzill: crackers d'arròs
Ingredients:
- 350 g d'Arròs Montsià Integral
- 25 g de moniato cuit
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 25 g de llavors de Chía
- 1 tassa d'altres llavors (Lli, Sèsam, Gira-sol…)
- Sal en escates
- Espècies, herbes o fruits secs opcionals (Per exemple, curri, tomàquet sec, orenga, alfàbrega o festuc)
Per cuinar l'arròs:
- Deixar a remull amb aigua filtrada durant tota la nit l'Arròs Montsià Integral
- Passat aquest temps, eliminar l'aigua i rentar l'arròs amb un colador.
- Coure l'Arròs Montsià Integral en una proporció d'arròs-aigua 1/8 a foc mitjà baix durant aproximadament 45 minuts.
Preparació:
- Escalfar el forn a 180º.
- En un bol, afegir tots els ingredients a excepció del moniato i barrejar bé.
- Dividir la barreja en 2 parts. Posar una de les parts en un processador d'aliments al costat del moniato (aquest és opcional encara que ajudarà a que la massa quedi més compacta) i triturar fins a obtenir un puré dens. Barrejar el puré amb l'altra part de la barreja i ajustar la quantitat de sal i les espècies o les herbes.
- Fer una bola amb la barreja i col·locar entre dues làmines de silicona per a forn. Aplanar amb l'ajuda d'un corró fins a obtenir una capa homogènia (com més fina, més crocant quedarà). Si en aquest moment vols donar forma, marcar amb un ganivet.
- Deixar una de les làmines de silicona per poder desenganxar després la massa i ficar al forn fins que estigui daurada. Deixar refredar i separar o trencar amb les mans per obtenir trossets de galeta.
I per menjar? Si posar-te a cuinar amb aquesta calor et sembla la darrera opció, tenim una
recepta súper ràpida i fresca que no et decebrà.
Poké bowl de llagostins marinats, alvocat i llima
Ingredients:
- 200 g d'Arròs Montsià Basmati
- 100 g d'alga Wakame
- 8 Gambes
- 1 alvocat
- 1 llima
- ½ Mitjà cogombre
- Llavors de sèsam
- Mirin
- Sriratxa
- Salsa de soja
Preparació:
- Pelar les gambes i deixar marinant en una barreja de salsa de soja, suc de llima i una mica de Sriracha.
- Coure l'Arròs Montsià Basmati a una olla en una proporció 1-2 d'aigua. Abans que comenci a bullir, afegir l'arròs i cuinar a foc suau durant 10 minuts amb l'olla tapada, assaonar amb sal. Deixar reposar 5 minuts i incorporar un raig de Mirin.
- Tallar l'alvocat a trossos i afegir una mica de suc de llima perquè no s'oxidi. Tallar el cogombre a rodanxes.
- Per a la presentació: col·locar al fons del bowl l'arròs i sobre ell, les rodanxes de cogombre, l'alvocat, alga Wakame i les gambes marinades al centre. Acompanyar d'una rodanxa de llima i llavors de sèsam
També tenim una recepta per
refrescar-te les tardes d'estiu. Us proposem una beguda súper refrescant que no dubtem que us encantarà.
Cafè gelat amb orxata mexicana
Com ho sents, l'orxata no només es prepara amb xufa, a Mèxic és tradicional preparar-la amb arròs.
Ingredients:
- 200 g d'Arròs Montsià Bomba
- 750 ml d'aigua
- 250 ml de llet d'ametlles
- 1 tassa d'espresso
- 1 branca de canyella
- 1 cullerada d´extracte de vainilla
- Canyella en pols
- Gel picat
Preparació:
- Posar a remull l'Arròs Montsià Bomba per estovar amb l'aigua i la canyella. Deixar reposar mínim 3 hores.
- Passat el temps, afegir tot a un got batedor i triturar a màxima potència.
- Per millorar la textura, filtrar la barreja amb l'ajuda d'un colador. Afegir la llet d'ametlles, l'extracte de vainilla, el cafè espresso i el sucre si ho necessites.
- Servir la barreja amb gel, escuma de llet i canyella en pols per decorar.
Esperem que gaudiu d'aquestes receptes i us animeu a preparar-les durant aquest calorós estiu. Si vols descobrir-ne més, pots visitar el nostre
cercador de receptes i descobrir com preparar Arròs Montsià en totes les seves varietats de manera fàcil i deliciosa.