Sabies que l’arròs de bona qualitat a més de millorar els teus plats, és molt més saludable?
Estudis recents demostren que
consumir arròs artificial pot ser molt perjudicial per a la salut, pot ocasionar una "toxicitat crònica" i alentir el nostre metabolisme per la seva ràpida absorció.
Però, quina diferencia hi ha entre un arròs tradicional, natural, de qualitat i un arròs artificial?
L'arròs artificial es fabrica a la Xina des de fa molts anys,
barrejant midó de patata amb resines sintètiques derivades del petroli, per exemple, silicones. Fins fa poc, únicament es distribuïa en països orientals; no obstant això, ja ha anat arribant a altres països.
Visualment,
és molt similar a l'arròs natural, tant que, a simple vista pot enganyar, tot i que l'arròs autèntic és una mica més transparent, al contrari que l'arròs fals, que és molt més blanc.
Si ets consumidor del nostre
Arròs Montsià, sabràs que
sempre ens preocupem per oferir-te un producte de qualitat superior.
Per aquest motiu, hem recollit uns trucs per a aprendre a distingir un arròs de qualitat abans de cuinar alguns dels vostres plats preferits
Com diferenciar l’arròs natural de l’artificial?
-Submergeix-lo en aigua
És un dels trucs més senzills per a reconèixer la qualitat de l'arròs. Únicament necessites afegir una cullerada d'arròs en un got de vidre amb aigua freda. Remous durant aproximadament 2 minuts. Si transcorregut aquest temps
els grans d'arròs estan submergits en el fons del got, serà un producte de qualitat. Si per contra, hi ha grans d'arròs que surten a la superfície, ens trobem davant d’un producte que segurament no és natural.
-Exposa'l al foc
Agafa un grapat d'arròs i acosta’l al foc, si l'arròs pren i fa olor de plàstic o algun altre químic, no hauries de menjar-lo.
-Comprova si genera floridura
Cou un grapat d'arròs i diposita'l en un recipient tancat, deixa reposar en algun lloc càlid de casa durant uns quatre dies. El normal és que al cap de pocs dies es formi una fina capa de floridura en el recipient. Si transcorreguts aquests dies l'arròs no ha generat cap capa de floridura, possiblement, és un arròs artificial.
- Llegeix l’etiqueta de l’envàs
Per a verificar els ingredients i la procedència de l'arròs que consumeixes a casa, el més fàcil és llegir l'etiqueta de l'envàs, on trobaràs la informació rellevant sobre l'arròs que estàs consumint.
La DOP indica la procedència
Segurament, hauràs vist que parlem molt dels nostres productes
DOP Delta de l'Ebre de categoria EXTRA.
Aquesta informació que veuràs clarament en e
ls nostres paquets d'arròs Extra i Bomba, certifica que són arrossos naturals i elaborats tradicionalment, ja que tot el cultiu, la producció i l'envasat de l'arròs s'han fet exclusivament a l'àrea del Delta d'Ebre.
La categoria EXTRA és la qualitat superior dels arrossos
Només els arrossos de
categoria EXTRA, que garanteix que no s'han barrejat varietats, i que tots els grans són iguals i perfectes, poden obtenir aquest
distintiu de la DOP Delta de l'Ebre.
Altres elements importants
Als paquets dels arrossos de confiança, també trobaràs la informació nutricional de l'arròs, així com les dades d'atenció al consumidor, que et donen les opcions necessàries en cas d'haver de retornar el producte per qüestions de qualitat.
Al paquet
també podràs verificar si es fan servir mètodes d'envasat sostenibles i altres valors rellevants de la marca productora, en el nostre cas la
cooperativa de La Càmara Arrossera del Montsià.
Així que ja saps, la pròxima vegada que donis una volta entre les estanteries d'arròs del supermercat, presta atenció al que tries i no et deixis seduir per un arròs artificial o de qualitat dubtosa, el teu paladar i la teva salut t'ho agrairan.