Chef Mireia Carbo en Arroz Montsia

Cook your happiness with Mireia Carbó and Montsià Rice



Mireia Carbo, chef Arroz Montsia

Hi, I'm Mireia Carbó, a teacher, a writer and a passionate cook.

Cocina Arroz Montsia

I'm here to help you cook delicious rice with seasonal ingredients.


Arroz Montsia

I will also answer your queries about cooking techniques, ingredients, instruments, etc.


Chef Arroz Montsia

If you are as passionate about gastronomy as I am, it doesn't matter if you start or want to go deeper, together we will cook with flavour, improve the food and with a lot of happiness.

Mireia Carbó's recipes

Bomba rice in the casserole

Bomba rice in the casserole

​The origin of arroz bomba a la cassola is closely linked to the history of rice cultivation in the Iberian Peninsula and to the evolution of paella as a dish itself. A meal that is easy to prepare, i...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    50 min.

  • Dificultad de coccion low Complexity

    Low

Leek risotto with gorgonzola and roasted tomatoes

Leek risotto with gorgonzola and roasted tomatoes

Today our chef Mireia Carbó delights us with a delicious leek risotto with gorgonzola and roasted tomatoes   Wash and cut the tomatoes in half. Place them in a tray that can go in the oven.  ...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    40 min.

  • Dificultad de coccion low Complexity

    Low

Ask our chef

Remember that to ask your questions you have to be a Montsià Lover.

I am already a Monstsià Lover

I'm not yet

Chat con Mireia carbo

Look at the one asked by our Montsià Lovers



  • Bon dia Clàudia
    Escriu a contacto@montsia.es i t'informaran de tot :-)

    ​Xef Montsià
  • Hola Kenyie
    A continuación te mandamos el enlace a la mascarilla de arroz
    https://montsia.es/como-preparar-tu-mascarilla-de-arroz-japonesa
    Gracias por escribirnos :-)
  • Hola Chus
    A continuación adjunto los lugares donde podrás encontrar nuestro arroz.

    Bonpreu
    Carrefour
    Caprabo
    Sorli
    spar
    Makro
    Corte ingles

    Gracias 
    Chef Montsià

  • Bon dia, Jordi
    Quina mida fa la paella  de diàmetre? No respongui a aquest correu, si us plau.
    ​Torni a escriure.
  • Hola Fátima
    Es cierto que la receta original y típica de Portugal lleva sangre. Nosotros lo hemos conseguido el color cocinando mucho rato el pollo para simular el color.

    ​Muchas gracias
  • Hola Fabiola
    Para una paella con 600 g de arroz Bomba Montsià deberías poner 1800 ml de líquido y unos 17 minutos de cocción.
    Ya sabes que es aproximado, pues la medida de la paella importa, la intensidad del fuego...

    Gracias por escribirnos
    Chef Montsià
  • Hola Cinta,
    Si vols fer un arròs sec per 400 g d'arròs necessitaràs 1200 ml de líquid per una paella arrossera de 40 cm de diàmetre.
    Esperem haver-te ajudat. Qualsevol dubte ens dius :-)
    Gràcies per escriure'ns.
    Xef Montsià
  • Bon dia, Arístides.
    Doncs no, sembla que no tenen parentesc en el seu origen.
    Possiblement, l'origen de l'arròs Carnerolli seria un arròs de tipus llarg (més de 6 mm) però per la seva composició, amb una capacitat d'absorció una mica millor que un arròs llarg per exemple del tipus basmati. Per la seva estructura d'amilosa/amilopectina és molt semblant a un arròs Bomba, però la mida els fa molt diferents.
    Segurament l’origen d'un arròs carnaroli hauria de ser un híbrid on podria aparèixer coses bones de l'arròs llarg (resistència a la postcocció) i coses bones del arròs rodó (absorció)

    Esperem haver resolt el teu dubte :-)

  • Bon dia Artur
    Escriu a contacto@montsia.es i es posaran en contacte amb tu.
    ​Gràcies
  • Elisabet
    Sí, sí. Cap problema. Ho pots adaptar sense problema.

    Gràcies per escrure'ns
    ​Xef Montsià

We use third-party and persistent cookies to analyze our services and show advertising related to the preferences of users based on their browsing habits. You can get more information and configure your preferences Here.

Accept Cookies
Reject Cookies
Configure Cookies