Chef Mireia Carbo en Arroz Montsia

Cook your happiness with Mireia Carbó and Montsià Rice



Mireia Carbo, chef Arroz Montsia

Hi, I'm Mireia Carbó, a teacher, a writer and a passionate cook.

Cocina Arroz Montsia

I'm here to help you cook delicious rice with seasonal ingredients.


Arroz Montsia

I will also answer your queries about cooking techniques, ingredients, instruments, etc.


Chef Arroz Montsia

If you are as passionate about gastronomy as I am, it doesn't matter if you start or want to go deeper, together we will cook with flavour, improve the food and with a lot of happiness.

Mireia Carbó's recipes

Bomba rice in the casserole

Bomba rice in the casserole

​The origin of arroz bomba a la cassola is closely linked to the history of rice cultivation in the Iberian Peninsula and to the evolution of paella as a dish itself. A meal that is easy to prepare, i...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    50 min.

  • Dificultad de coccion low Complexity

    Low

Leek risotto with gorgonzola and roasted tomatoes

Leek risotto with gorgonzola and roasted tomatoes

Today our chef Mireia Carbó delights us with a delicious leek risotto with gorgonzola and roasted tomatoes   Wash and cut the tomatoes in half. Place them in a tray that can go in the oven.  ...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    40 min.

  • Dificultad de coccion low Complexity

    Low

Ask our chef

Remember that to ask your questions you have to be a Montsià Lover.

I am already a Monstsià Lover

I'm not yet

Chat con Mireia carbo

Look at the one asked by our Montsià Lovers



  • Hola, Dolors
    Quan es refereix a caldo també vol dir aigua. O una cosa o l'altre. No cal afegir aigua si ja afegeix brou. I no cal afegir brou si vol afegir aigua :-)
    Espero haver resolt el seu dubte.
    Atentament
    ​Xef Montsià
  • En nuestra web tiene un montón de recetas típicas relacionas con nuestro arroz :-)
    https://montsia.es/

    Gracias por escribirnos
    Chef Montsià

  • Si vols fer un arròs sec per a 4 persones,  400 g d'arròs Bomba Montsià necessitaràs 1200 ml de líquid per una paella arrossera de 40 cm de diàmetre. La cocció serà uniforme i durant 17-18 minuts. Com ja saps, s'han de tenir en compte tots els aspectes, mida de la paella, intensitat del foc... 
    Esperem haver-te ajudat. Qualsevol dubte ens dius :-)
    Xef Montsià
  • Hola M Rosa
    He passat la seva consulta al departament pertinent i em demanen el número del lot del paquet, si us plau.
    Atentament
    Xef Montsià
  • Buenos días Carmen
    Te dejo el enlace aun video sobre el arroz integral que tiene un truco muy bueno para acortarle la cocción y que te quede perfecto ;-)
    https://www.youtube.com/watch?v=2TaPnI7DDmA

    La leche para la mascarilla es líquida.
    Gracias por escribirnos
    ​Xef Montsià

  • Hola Antonieta
    100g d'arròs per persona és un abona ració :-)

    gràcies per escriure'ns 
    ​Xef Montsià
  • Hola Ramón
    Per a fer un arròs melós et recomanem l'arròs Bomba O Carneroli de Montsià, la proporció de líquid serà 1d'arròs x 4 de líquid.
    Ves remenant durant la cocció, així aconseguiràs que et quedi ben melós.
    La cocció serà d'uns 16-18 minuts. Ja saps que el temps és orientatiu perquè hi ha molts factors a tenir en compte, la mida de la cassola, el gust personal, la melositat ... 
    Gràcies per escriure'ns 
    ​Xef Montsià
  • Bon dia Clàudia
    Escriu a contacto@montsia.es i t'informaran de tot :-)

    ​Xef Montsià
  • Hola Kenyie
    A continuación te mandamos el enlace a la mascarilla de arroz
    https://montsia.es/como-preparar-tu-mascarilla-de-arroz-japonesa
    Gracias por escribirnos :-)

We use third-party and persistent cookies to analyze our services and show advertising related to the preferences of users based on their browsing habits. You can get more information and configure your preferences Here.

Accept Cookies
Reject Cookies
Configure Cookies