Chef Mireia Carbo en Arroz Montsia

Cook your happiness with Mireia Carbó and Montsià Rice



Mireia Carbo, chef Arroz Montsia

Hi, I'm Mireia Carbó, a teacher, a writer and a passionate cook.

Cocina Arroz Montsia

I'm here to help you cook delicious rice with seasonal ingredients.


Arroz Montsia

I will also answer your queries about cooking techniques, ingredients, instruments, etc.


Chef Arroz Montsia

If you are as passionate about gastronomy as I am, it doesn't matter if you start or want to go deeper, together we will cook with flavour, improve the food and with a lot of happiness.

Mireia Carbó's recipes

Bomba rice in the casserole

Bomba rice in the casserole

​The origin of arroz bomba a la cassola is closely linked to the history of rice cultivation in the Iberian Peninsula and to the evolution of paella as a dish itself. A meal that is easy to prepare, i...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    50 min.

  • Dificultad de coccion low Complexity

    Low

Leek risotto with gorgonzola and roasted tomatoes

Leek risotto with gorgonzola and roasted tomatoes

Today our chef Mireia Carbó delights us with a delicious leek risotto with gorgonzola and roasted tomatoes   Wash and cut the tomatoes in half. Place them in a tray that can go in the oven.  ...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    40 min.

  • Dificultad de coccion low Complexity

    Low

Ask our chef

Remember that to ask your questions you have to be a Montsià Lover.

I am already a Monstsià Lover

I'm not yet

Chat con Mireia carbo

Look at the one asked by our Montsià Lovers



  • Hola José
    Pues depende del plato que desee realizar.
    ¿Un arroz seco, caldoso, cremoso? 
    Si  nos lo detalla le podré ayudar con más certeza.

    Gracias por escribirnos
    ​Chef Montsià
  • Bon dia Iñaki
    Per 600g d'arròs BOMBA MONTSIÀ necessites 1800 ml de brou.

    Gràcies per escrure'ns
    Xef MONTSIÀ
  • Hola Àngels
    Si usas arroz Bomba Montsià o Extra, sí 1 de arroz x 3 de agua.
    Ya sabes que hay que tener en cuenta la intensidad del fuego, la medida de la cazuela etc... 

    Gràcies per escrure'ns
    Xef Montsià
  • Hola Isabel
    Las variedades recomendadas para este plato son ARBORIO o CARNEROLLI
    Gracias por escribirnos :-)
  • Hola, Núria:
    Primer faci bullir dins una olla aigua amb un pessic de sal. Quan l'aigua bulli afegeixi l'arròs, remeni i conti 13 minuts. Tasti i ja el tindrà llest.
    Gràcies per escriure'ns
    Atentament
    ​Xef Montsià
  • Hola Carolina
    Primer faci bullir dins una olla aigua amb un pessic de sal. Quan l'aigua bulli afegeixi l'aigua, remeni i conti 13 minuts. Tasti i ja el tindrà llest.
    Gràcies per escriure'ns
    Atentament
    ​Xef Montsià

Fernanda Lizeth Rodriguez Ortiz

Quiero toda la receta de koshari

  • Buenos días 
    Le dejo el link que la llevará a la receta.
    https://montsia.es/recipe/koshari-egipcio

    Gracias por escribirnos.
    Chef Montsià

  • Hola, Delicia;
    Et recomano 100 g d'arròs per persona. És una bona ració.
    Gràcies per escriure'ns.
    ​Xef Montsià
  • Hola Mildre,
    Para hacer una Paella con el arrox EXTRA Montsià es 1 medida de arroz x 3 líquido
    La cocción serà de 12-15 minutos + 3 minutos de reposo para un arroz seco.
    ¿Con el arroz extra monovarietal, puedo hacer un arroz caldoso?
    Sí, puedes. Tardará unos 13-14 minutos y no puede reposar, pues al tener líquido se pasaría.

    Gracias por escribirnos.
    Chef Montsià
  • Bones Alberto
    Escriu a :
    informacio@lacamara.es
    lacamara@lacamara.es

    Gràcies
    Xef Montsià

We use third-party and persistent cookies to analyze our services and show advertising related to the preferences of users based on their browsing habits. You can get more information and configure your preferences Here.

Accept Cookies
Reject Cookies
Configure Cookies