Chef Mireia Carbo en Arroz Montsia

Cook your happiness with Mireia Carbó and Montsià Rice



Mireia Carbo, chef Arroz Montsia

Hi, I'm Mireia Carbó, a teacher, a writer and a passionate cook.

Cocina Arroz Montsia

I'm here to help you cook delicious rice with seasonal ingredients.


Arroz Montsia

I will also answer your queries about cooking techniques, ingredients, instruments, etc.


Chef Arroz Montsia

If you are as passionate about gastronomy as I am, it doesn't matter if you start or want to go deeper, together we will cook with flavour, improve the food and with a lot of happiness.

Mireia Carbó's recipes

Bomba rice in the casserole

Bomba rice in the casserole

​The origin of arroz bomba a la cassola is closely linked to the history of rice cultivation in the Iberian Peninsula and to the evolution of paella as a dish itself. A meal that is easy to prepare, i...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    50 min.

  • Dificultad de coccion low Complexity

    Low

Leek risotto with gorgonzola and roasted tomatoes

Leek risotto with gorgonzola and roasted tomatoes

Today our chef Mireia Carbó delights us with a delicious leek risotto with gorgonzola and roasted tomatoes   Wash and cut the tomatoes in half. Place them in a tray that can go in the oven.  ...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    40 min.

  • Dificultad de coccion low Complexity

    Low

Ask our chef

Remember that to ask your questions you have to be a Montsià Lover.

I am already a Monstsià Lover

I'm not yet

Chat con Mireia carbo

Look at the one asked by our Montsià Lovers



  • Bon dia Laia
    On l'estàs intentant comprar? dona'ns més informació per poder-te ajudar :-)
  • ​¡Hola! Muchas gracias por tu consulta. El envase está disponible en los restaurantes adheridos a la FIHRT de les Terres de l’Ebre en los que también encontrarás Arroz Montsià. Pero, muy pronto sortearemos algunas fiambreras sostenibles entre nuestros Montsià Lovers. Si quieres sumarte a nuestra comunidad de Montsià Lovers y entrar en el sorteo, puedes hacerlo aquí: https://montsia.es/montsia-lovers
  • Hola M carme
    Tenemos un truquito fantásico para eso. Te dejo un video a continuación. Una imagen vale más que mil palabras ;-)
    Gracias por escribirnos.
    https://www.youtube.com/watch?v=2TaPnI7DDmA

  • Hola Maribel;
    Para hacer un arroz seco te recomendamos 100g arroz EXTRA MONTSIÀ por 4 porciones de líquido - cocción uniforme durante 13 minutos
    O bien con nuestro fantástico arroz BOMBA MONTSIÀ  100g arroz por cocción uniforme durante 17 minutos.
    ​Cualquier duda nos dices :-)

  • Hola Sonia
    Me encanta el Arroz Montsià "LLARG" ! Su cocción es perfecta y queda de maravilla. Te recomiendo que lo cocines en salteados con verduras y pollo. Yo lo hago mucho en casa, en ensaladas y para guarniciones. Y ayer mismo lo usamos en mi escuela para hacer un arroz con leche con leche de coco y cardamomo que quedó perfecto, cremoso, sabroso y aromático ;-)
    Gracias por escribirnos y cualquier duda nos dices.
  • Hola Anna;
    ​Pots fer la mesura d'una tassa d'arròs per una d'aigua 1x1. Prova de cuinar-lo dins una olleta a la mida de la quantitat d'arròs que vulguis fer i cou-lo tapat a foc baix. Deixa reposar 10 minuts més tapat i ja el tindràs preparat! ;-)
  • Hola Núria
    Per un arròs sec en 15 min el tindràs llest i perfecte :-)
    Gràcies per escriure'ns
    Xef Montsià
  • Si ets tan amable d'enviar aquest correu a gestio@montsia.es , ells et rosaldran el dubte.
    Gràcies
    ​Xef Montsià
  • Hola Gemma
    Si ets tan amable d'enviar aquest correu a gestio@montsia.es , ells et rosaldran el dubte.
    Gràcies
    ​Xef Montsià

We use third-party and persistent cookies to analyze our services and show advertising related to the preferences of users based on their browsing habits. You can get more information and configure your preferences Here.

Accept Cookies
Reject Cookies
Configure Cookies