Chef Mireia Carbo en Arroz Montsia

Cook your happiness with Mireia Carbó and Montsià Rice



Mireia Carbo, chef Arroz Montsia

Hi, I'm Mireia Carbó, a teacher, a writer and a passionate cook.

Cocina Arroz Montsia

I'm here to help you cook delicious rice with seasonal ingredients.


Arroz Montsia

I will also answer your queries about cooking techniques, ingredients, instruments, etc.


Chef Arroz Montsia

If you are as passionate about gastronomy as I am, it doesn't matter if you start or want to go deeper, together we will cook with flavour, improve the food and with a lot of happiness.

Mireia Carbó's recipes

Sweet orange rice

Sweet orange rice

Our chef, Mireia Carbó, surprises us with this delicious and smooth recipe for a sweet orange rice.   In a saucepan we will boil the milk with the cinnamon and the orange peel. When it start...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    20 min.

  • Dificultad de coccion intermediate Complexity

    Medium

Mushroom Risotto with Sausage - Leftover Recipe

Mushroom Risotto with Sausage - Leftover Recipe

Montsià Rice with Mireia Carbó bring you this delicious sausage and mushroom risotto.   First, chop the onion, the garlic and cut the zucchini into small cubes and clean the mushrooms. Cook ...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    30 min.

  • Dificultad de coccion intermediate Complexity

    Medium

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  • Hola Maria;
    ​La varietat d'arròs ideal per fer sushi és una varietat que es diu japònica, de gra rodonet i amb força midó. Una de les propietats que té aquesta varietat i que la fa ideal per a elaborar sushi és la seva capacitat d'absorció i que un cop cuit queda una mica "enganxifós".
    Avui en dia és molt fàcil de trobar i val la pena fer sushi amb l'arròs que "toca" :-)
    Espero haver-te ajudat. Qualsevol dubte ens dius.
  • Hola Juan Manuel,
    Adjunto te envío el link para que puedas disfrutar de esta deliciosa receta 
    https://www.youtube.com/watch?v=lHoLUmCqWZY

  • Hola Ariane
    Justamente, en nuestro canal acabamos de compartir una receta de arroz con leche a la naranja:
    https://montsia.es/recipe/dulce-de-arroz-a-la-naranja

    Échale un vistazo, verás que hay muchos trucos y, si quieres, la naranja la puedes eliminar y así conseguirás un riquísimo arroz con leche tradicional.

    Cualquier duda nos dices ;-)
  • Hola Ana Maria,
    Doncs el tema del colorant és un tema molt personal. Jo sóc de les teves, no n'hi poso. Prefereixo que tingui un color natural. 
  • Aunque no te lo creas, tu pregunta es más que habitual. Mi truco es hervirlo en una olla grande con mucha agua y sal, como haríamos con la pasta. Verás que en 15 minutos lo tenemos listo y suelto. 
  • En teoría, son 80 g de arroz por persona, pero yo suelo poner 100 g, más vale que sobre un poquito que no que falte y se nos queden los comensales con hambre.

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