Chef Mireia Carbo en Arroz Montsia

Cook your happiness with Mireia Carbó and Montsià Rice



Mireia Carbo, chef Arroz Montsia

Hi, I'm Mireia Carbó, a teacher, a writer and a passionate cook.

Cocina Arroz Montsia

I'm here to help you cook delicious rice with seasonal ingredients.


Arroz Montsia

I will also answer your queries about cooking techniques, ingredients, instruments, etc.


Chef Arroz Montsia

If you are as passionate about gastronomy as I am, it doesn't matter if you start or want to go deeper, together we will cook with flavour, improve the food and with a lot of happiness.

Mireia Carbó's recipes

Red Risotto with Asparagus and Arugula - Leftover Recipe

Red Risotto with Asparagus and Arugula - Leftover Recipe

Montsià rice and Mireia Carbó brings you this delicious red risotto with green asparagus and arugula. An easy dish to prepare that you will love!   Peel the beets. One cut it into cubes of hal...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    40 min.

  • Dificultad de coccion intermediate Complexity

    Medium

Boat rice

Boat rice

Montsià rice and Mireia Carbó shows you this delicious boat rice that provides high content of iron, vitamin A and vitamin B9. A traditional fisherman's recipe!   Clean the fish well flake...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    40 min.

  • Dificultad de coccion intermediate Complexity

    Medium

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  • Es ideal para paellas, ensaladas, acompañamientos y postres. Montsià utiliza siempre la misma variedad seleccionada, Montsianell, y por tanto tiene el mismo tiempo de cocción y una gran capacidad de absorción de gustos y sabores.
    Cualquier duda nos dices :-)
  • Hola Arnau,
    12 minuts potser és una mica just. Normalment l'arròs extra Montsià triga uns 18 min. Pots fer 5 a foc alt+10 a foc mig + 2 finals a foc alt.
    Qualsevol dubte ens dius
  • Hola Maxi;
    Para realizar el mantecato final 100g de parmesano + 50g de mantequilla por 400g de arroz es un buen punto de partida. Simpre puedes ajustarlo a tu gusto :-)
  • Hola, Marc 
    Si vols bullir arròs per a fer una amanida o similar, per cada 100 g d'arròs hauràs de posar uns 750 ml d'aigua i després ho escorres com si fessis pasta.
  • Hola Jose
    Por  400g de arroz unsando una paellera de 40 necesitarás unos 1200 ml de líquido :-)
  • Hola Paco
    100 g de arroz por persona es una buena ración para un arroz seco tipo paella.
    Gracias por escribirnos
    Cualquier duda nos dices :-)

  • Hola Cirino
    Para 1,5 Kg de arroz necesitaras 4,5L de líquido. Esto es la teoría, ya sabes que hay otros factores a tener en cuenta como la intensidad del fuego, la medida de la sarten etc...
  • Hola Neus
    Et deixem un video que t'ajudarà a cure l'arròs integral.
    Qualsevol dubte ens dius ;-)
    https://youtu.be/zUpxrSnLKpY

  • Hola Ernest
    Et deixo un vídeo que t'ajudarà :-)
    Qualsevol dubte ens dius.
    https://youtu.be/zUpxrSnLKpY
    ​Gràcies 

  • Hola Elena
    Un arroz Montsià EXTRA o un bomba. Te quedaran perfectos :-)

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