Chef Mireia Carbo en Arroz Montsia

Cook your happiness with Mireia Carbó and Montsià Rice



Mireia Carbo, chef Arroz Montsia

Hi, I'm Mireia Carbó, a teacher, a writer and a passionate cook.

Cocina Arroz Montsia

I'm here to help you cook delicious rice with seasonal ingredients.


Arroz Montsia

I will also answer your queries about cooking techniques, ingredients, instruments, etc.


Chef Arroz Montsia

If you are as passionate about gastronomy as I am, it doesn't matter if you start or want to go deeper, together we will cook with flavour, improve the food and with a lot of happiness.

Mireia Carbó's recipes

Rice with artichokes and anchovies - Leftovers Recipe

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Montsià Rice with Mireia Carbó brings you this delicious rice with artichokes and anchovies, an easy to prepare and seasonal recipe.   Clean the fish, headless and boneless. Inside a low sau...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    55 min.

  • Dificultad de coccion low Complexity

    Low

Soup rice with prawns

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If this Christmas you want to cook a good soupy rice with prawns, we show you how to prepare this delicious recipe with our chef Mireia Carbó.   Grate the tomatoes. Wash, peel and clean the re...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    50 min.

  • Dificultad de coccion intermediate Complexity

    Medium

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  • Bon dia Miriam
    Si ets tan amable d'escirure un correu a gestio@montsia.es t'explicaran tots el detalls :-)
    Moltes gràcies
    ​Xef Montsià
  • Hola Ferran;
    L'arròs EXTRA Montsià es cuina a raó d'una mesura d'arròs x 4 d'aigua (líquid). Però recorda que aquí tenen a veure molts factors, si vols cuinar un arròs caldós , o sec o melós. Aquesta proporció que es pot ajustar al tipus de cocció i del cuiner :-)
  • Hola Jose Manuel
    Por 350g de arroz EXTRA MONTSIÀ necesitarás unos 1500ml de caldo aprox (deberás controlar la evaporación). Tardará 15 minutos y no puede reposar pués al tener líquido se podria pasar.
    Cualquier duda nos dices.

  • Es ideal para paellas, ensaladas, acompañamientos y postres. Montsià utiliza siempre la misma variedad seleccionada, Montsianell, y por tanto tiene el mismo tiempo de cocción y una gran capacidad de absorción de gustos y sabores.
    Cualquier duda nos dices :-)
  • Hola Arnau,
    12 minuts potser és una mica just. Normalment l'arròs extra Montsià triga uns 18 min. Pots fer 5 a foc alt+10 a foc mig + 2 finals a foc alt.
    Qualsevol dubte ens dius
  • Hola Maxi;
    Para realizar el mantecato final 100g de parmesano + 50g de mantequilla por 400g de arroz es un buen punto de partida. Simpre puedes ajustarlo a tu gusto :-)
  • Hola, Marc 
    Si vols bullir arròs per a fer una amanida o similar, per cada 100 g d'arròs hauràs de posar uns 750 ml d'aigua i després ho escorres com si fessis pasta.
  • Hola Jose
    Por  400g de arroz unsando una paellera de 40 necesitarás unos 1200 ml de líquido :-)
  • Hola Paco
    100 g de arroz por persona es una buena ración para un arroz seco tipo paella.
    Gracias por escribirnos
    Cualquier duda nos dices :-)

  • Hola Cirino
    Para 1,5 Kg de arroz necesitaras 4,5L de líquido. Esto es la teoría, ya sabes que hay otros factores a tener en cuenta como la intensidad del fuego, la medida de la sarten etc...

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