Chef Mireia Carbo en Arroz Montsia

Cook your happiness with Mireia Carbó and Montsià Rice



Mireia Carbo, chef Arroz Montsia

Hi, I'm Mireia Carbó, a teacher, a writer and a passionate cook.

Cocina Arroz Montsia

I'm here to help you cook delicious rice with seasonal ingredients.


Arroz Montsia

I will also answer your queries about cooking techniques, ingredients, instruments, etc.


Chef Arroz Montsia

If you are as passionate about gastronomy as I am, it doesn't matter if you start or want to go deeper, together we will cook with flavour, improve the food and with a lot of happiness.

Mireia Carbó's recipes

Pumpkin and almond risotto

Pumpkin and almond risotto

This November our chef Mireia Carbó teaches us how to prepare an exquisite seasonal risotto, made with pumpkin and almonds.   Peel and cut the onion into brunoise, small dice or grated. Peel a...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    40 min.

  • Dificultad de coccion low Complexity

    Low

Brown rice with vegetables and mushrooms

Brown rice with vegetables and mushrooms

Today our chef show you how to cook Montsià Integral rice. It is a delicious recipe, made with 4 simple ingredients. Discover tips, tricks and more in the new video recipe!   Soak the rice in ...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    40 min.

  • Dificultad de coccion low Complexity

    Low

Ask our chef

Remember that to ask your questions you have to be a Montsià Lover.

I am already a Monstsià Lover

I'm not yet

Chat con Mireia carbo

Look at the one asked by our Montsià Lovers



  • Hola Montse
    El arroz bomba es de los mejores para hacer paella. Ya verás que buen resultado te dará :-)
  • Hola Xavier;
    Doncs amb olla de pressió no he fet mai, la veritat però et deixem el link a un vídeo que segur que t'ajudarà
    https://www.youtube.com/watch?v=zUpxrSnLKpY 
    ​​Qualsevol dubte ens dius:-) 
  • Hola;
    Para 4 personas te recomiendo 400g de arroz. 
    100g de arroz por persona es una buen plato.
    ​Gracias por escribirnos :-)
  • Hola Maria Carme;
    Sento no poder-te ajudar. No en tinc cap de recepta adaptada per aquest robot de cuina :-(
  • Hola, Sí es normal lo que te ha pasado. El arroz integral te aconsejo que lo dejes en remojo 15 minutos cubierto de agua fría y así acortarás su cocción a 30 minutos. Es un arroz que siempre te dará la sensación de estar un poco más entero puesto que conserva la parte exterior del grano.

  • Hola Leny
    Si estamos hablando de un arroz extra o bomba necesitarás 3 L de agua , puede variar un poquito dependiendo del fuego y del recipiente. Cualquier duda o aclaración nos dices :-)
  • Hola Mercè;
    L'arròs integral es comporta diferent i triga molt més a coure.
    Abans de cuinar-lo et recomano que el posis a remull durant uns 15 minuts abans i després 30 minuts de cocció. El temps de cocció és aproximat doncs varia una mica en funció del recipient potència del foc ... Però ja veuràs que si el deixes a remull una estoneta abans ajuda.
    ​Qualsevol dubte ens dius :-)
  • Hola Maria del Carmen;
    Gracias por seguirme .Espero que mis libros te acompañen simpre en tu cocina.

    El arroz bomba es de los arroces más versátiles, yo lo uso para arroces secos y caldosos. La verdad es que no puedo vivir sin él :-)
    Nunca falta en mi cocina
    Un abrazo
    Mireia Carbó
  • Hola Isabel;
    Si el sofrito te ha quedado sequito y dejas el arroz salteado "nacarado" una o dos horas antes, no le pasará nada de nada.
    La cosa se pondrá en marcha cuando el arroz tenga líquido de donde empezar a absorber.
    ​Gracias por escribirnos :-)
  • Hola David;
    Doncs és ideal posar-lo a remull uns 15 minuts abans de cuinar-lo i coure'l uns 30 minuts :-)

We use third-party and persistent cookies to analyze our services and show advertising related to the preferences of users based on their browsing habits. You can get more information and configure your preferences Here.

Accept Cookies
Reject Cookies
Configure Cookies