Si vols no patir cap empatx aquest Nadal, et donem tres consells que t'ajudaran a portar una bona digestió.
Encara que aquest Nadal sigui diferent, l'empatx, el torró i els menjars abundants segurament no faltaran a la teva taula. Aquesta època de l'any
és quan més empatxos es produeixen i això es deu a l'excés de menjars i begudes alcohòliques o a l'excés de sucre o greixos.
Aquest trastorn es deu per
una inflamació de l'intestí prim després de menjar massa aliments i les seves principals símptomes són mal de panxa, ardor d'estómac, pèrdua de gana, nàusees i vòmits o fatiga.
Trucs i recomanacions per evitar un empatx
Vigila amb certs aliments. Intenta no prendre
grans quantitats d'aliments grassos o fregits, begudes carbonatades, amb cafeïna o alcohòliques. Vés amb compte amb la xocolata o el tomàquet, ja que pot provocar-te acidesa d'estómac.
El dormir és essencial. Tingues cura de la qualitat de la son i el temps necessari per descansar.
Intenta no anar a dormir fins a dues hores després d'haver menjat, sobretot si ho has fet en abundància.
La fruita és la teva aliada. Els plàtans madurs o unes
rodanxes de pinya són perfectes per a protegir el sistema digestiu, ja que aquesta última, per exemple, té propietats diürètiques.
Aquest Nadal aplica aquests trucs, evita els empatxos i gaudeix d'una bona digestió.