Els probiòtics naturals són microorganismes vius que podem trobar de manera natural en molts aliments per millorar la nostra salut intestinal.
Solem associar sempre els probiòtics al iogurt,
però hi ha molts altres menjars amb gran quantitat d'aquests microorganismes que aportaran múltiples beneficis a la teva microbiota. La flora intestinal està constituïda per diferents bacteris que impedeixen el desenvolupament de malalties, enforteixen el sistema immunològic i ajuden a tenir digestions menys pesades.
Els probiòtics principals són Lactobacillus i Bifidobacterium i com comentàvem es troben en productes làctics com són el iogurt o el formatge, però hi ha molts aliments que contenen naturalment probiòtics.
Aliments amb probiòtics naturals
Quefir
El quefir és un producte lacti que volem destacar per la seva elevada quantitat de probiòtics. És un aliment
semblant al iogurt, però està fermentat amb llevats, pel que és perfecte per a la digestió i la salut dels ossos.
Confitats
Les olives, cogombres agredolços i altres confitats, encara que no ho semblin, són un dels probiòtics menys coneguts. Al afegir sal, aigua i vinagre, apareixen els bacteris i el llevat pel que
la pell s'estova i s'adhereixen aquests microorganismes. És important que els confitats siguin el més naturals possibles.
Miso
El miso és un condiment format per una pasta aromatitzant, feta generalment amb llavors de soja, sal marina i arròs fermentat de forma natural amb Lactobacillus acidophylus. El seu sabor és amarg i salat, és perfecte per a les sopes i un dels seus beneficis és l
a depuració de substàncies tòxiques de l'organisme a través de l'eliminació de radicals lliures.
Kombutxa
La kombutxa és un tipus de beguda que s'elabora a base de te negre fermentat. Durant aquest procés de fermentació,
la beguda conté vitamines com la B, la C i aminoàcids beneficiosos per a la salut i la digestió.
Si vols mantenir la teva flora intestinal en bon estat i també afavorir la teva salut, pots incloure els probiòtics a la teva alimentació.