Arroz Montsià

5 idees per a les teves receptes d'estiu amb arròs



Una flor no fa estiu, però dues... ! Ja ha arribat l'anhelat estiu i amb ell la també la desitjada jornada intensiva. Encara que això impliqui sortir a una hora en què podries fregir un ou a la vorera del carrer, també vol dir que tens una tarda meravellosa per davant (farem com que ignorem la resta de les responsabilitats, que és estiu, òndia!)

Siguis o no dels i les afortunats en gaudir d'unes hores més de llibertat al dia, volem proposar-te algunes receptes d'estiu per preparar-te tàpers (que no, tàperes), fàcils, sanes i saboroses que et faran front a les tardes com si cada dia fos divendres. Pren nota!
 

Amanides d'arròs integral, amb fruites i llavors

Fresquetes i sanes, aquestes opcions són d'allò més senzilles i apanyades. L'arròs integral triga una miqueta més en coure, però posseeix més fibra i nutrients. La fruita , com ara el meló o les maduixes (i fins i tot el tomàquet), li donaran aquell toc dolç i refrescant, mentre que les llavors de xia, sèsam o simplement unes pipes, aportaran sabor i textura. Si volem que tingui una mica de proteïna, n’hi haurà prou amb afegir-hi uns dauets de pernil, tonyina o formatge fresc.

Arròs negre, llegum i un toc marí

Perquè fred, l'arròs negre també està boníssim. Combina’l amb una base de llenties, caviar i sípia o musclos. Com a condiment, fuig del clàssic allioli i fes una maionesa de casolana d'alfàbrega suau. Et quedarà un plat la mar d’aparent i seràs l'enveja de l'oficina. No t'oblidis de preparar-amb un bon fumet i l'Extra o el Bomba de Montsià!

Amanides Poké

Les amanides o els bols Poké són la nova sensació tropical entre les receptes d'estiu: amanides superfresques i acolorides que permeten combinar múltiples ingredients però que solen mantenir un element en comú: peix cru o marinat. Però et direm un secret: no cal ser hawaià per fer-les.

Fent servir el nostre Arròs Llarg Montsià i uns quants aliments frescos del mercat, pots sentir-te en ple Honolulú amb la teva amanida Poké casolana. Combina arròs, rodanxes d'alvocat, kale, sèsam, pastanaga o carbassó i tonyina o salmó a daus, i ja veuràs quina recepta més bona i fresca...

Curri de pollastre o vedella, amb xampinyons, fruita seca i arròs Basmati

Els autèntics , amants del curri, no hi renuncien mai, per calor que faci. És millor fer-ho suau, això sí, perquè el picant no és el millor per suportar la calor. Fes servir Arròs Montsià Basmati aromatitzat amb llima o llimona i salta’l amb fruita seca i xampinyons, el trobaràs deliciós!

*Consell per millorar el teu tàper: que la salsa et quedi bastant líquida, perquè en refredar s’espesseix. D'aquesta manera, quan te’l mengis l'endemà, la textura estarà al punt.

I per acabar la llista de receptes d'estiu… Flam d'arròs amb llet i maduixes!

Som a l’estiu, i sempre ve de gust cometre pecadets dolços. Et proposem anar més enllà d'un simple arròs amb llet i afegir unes fulles de gelatina, vessar-ho dins d’uns motlles i adornar-lo amb maduixes, el seu suc i unes fulletes de menta. Nyam!

Com veus, les possibilitats són infinites i si vols una bona recomanació, perquè el teu tàper es vegi irresistible i apetitós malgrat el temps que hagi passat des que el vas preparar, fes servir arrossos de qualitat i escull cada varietat en funció del tipus de recepta.

Recorda que en aquest post et mostrem totes les nostres varietats i els seus usos.

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies