Els nens celíacs pateixen una reacció immune a la ingestió del gluten, una proteïna que es troba en el blat, el sègol, la civada o l'ordi. Quan un nen celíac pren aliments amb gluten, el seu sistema immunològic danya l'intestí i si no es tracta amb una dieta adequada, pot portar a la malnutrició.
Com aconseguir una dieta equilibrada
Tot i que cada vegada hi ha més productes sense gluten, és important apartar certs aliments de la dieta d'un celíac com són el pa, blat, civada, ordi, sègol, la farina, pastes, pastissos, galetes o melindros.
Encara que sembli que ja no hi ha més aliments, en realitat existeixen una infinitat de productes que sí que poden ingerir els celíacs amb normalitat. L'arròs, les carns, peix i marisc, l'ou, lactis, llegums, fruites i verdures, oli, vinagre de vi, sucre o mel serien només alguns exemples.
Un cop tinguem clars els aliments que poden ingerir, hem de ser conscients que el procés de canviar a una dieta sense gluten requereix un període d'adaptació. És per això que haurem de ensenyar als més petits quins productes poden prendre o no i explicar-los el perquè.
Idees per a dietes celíaques per a nens
Per a l'esmorzar poden prendre:
Per dinar o sopar poden prendre:
Amb aquests petits trucs, estem segurs que els més petits de la casa podran gaudir d'una dieta saludable i equilibrada.
Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.