L'estiu sempre genera un canvi d'hàbits i d'alimentació. La pujada de les temperatures provoca menys gana i el poc que mengem és alguna cosa lleugera i fresca però alhora volem que ens doni energia.
Un dinar frugal a l'estiu sempre està bé però
hem de tenir en compte amb el que ens alimentem i amb la nostra hidratació. Si no ho fem de la manera correcta, el nostre cos començarà a sentir-se cansat i amb falta d'energia
És important
saber quins aliments són els correctes per a gaudir del seu valor nutricional i que ens aporti un estiu ple d'energia.
Quins aliments he de prendre a l'estiu per tenir energia?
-Fruites i verdures. De manera general, quan pugen les temperatures es solen prendre més les fruites de temporada, ja que tenen més aigua i moltes vitamines o minerals. Un exemple clar són la síndria o el meló. També hi ha gran varietat de verdures perfectes per a l'estiu com l'enciam o el cogombre ideals per acompanyar les amanides.
-Sopes i cremes. Són un plat estrella a l'estiu i realment molt fàcils de preparar. El plat més conegut és el gaspatxo o el salmorejo, que tenen vitamina A, vitamina C i vitamina E. Altres cremes poden ser de fruites com el meló, la síndria o el suc de tomàquet. Són plats ideals per als sopars!
-Cereals. Una bona idea perquè el nostre cos absorbeixi energia és aprofitar l'esmorzar per prendre pa o cereal integral. D'aquesta manera, aconseguirem que de bon matí el nostre organisme obtingui el valor nutricional correcte per afrontar el dia.
-Carns magres i peixos blancs. Durant l'estiu ens sol costar ingerir proteïna per l'excés de calor. La carn baixa en greixos com el pollastre o els peixos blancs com el bacallà o el lluç ens ajudaran a aportar-nos la proteïna necessària.
Aquest estiu afronta'l amb moltíssima energia prenent els aliments adequats i necessaris per al teu organisme.