La gastronomia del Delta de l'Ebre és infinita. Tot i que l'ingredient estrella és l'arròs, aquesta zona de Catalunya pot presumir perfectament de moltíssimss dolços que et faran la boca aigua.
Vols saber quins són? Te els ensenyem!
Coc de brossat
El cóc de brossat, com el seu nom indica, és
una coca elaborada amb oli d'oliva, llet i sucre. La peculiaritat d'aquest dolç és que un cop cuit el pa de pessic, es cobreix i es
gratina amb un brossat, que és una espècie de mató. Un cop surt del forn, pots decorar el les berrugues al teu gust, encara que generalment es fa amb pinyons.
Coc de maçana
Si el cóc de brossat es un dolç estrella del Delta, el coc de maçana no n’és menys. Aquesta coca s'acostuma a elaborar quan arriba Sant Joan, ja que
coincideix amb la recollida de la poma autòctona de la zona. Aquest pa de pessic es prepara amb farina, ous i sucre, i es cobreix, a diferència del cóc de brossat, amb trossos de poma.
Capsetes
Les capsetes, un dolç molt típic de les festes majors del Delta, està
elaborat principalment amb ou i ametlla. Aquesta pasta seca, dolça i de
textura fina feta amb ou i amb ametlles torrades, s'ha de coure al forn i la dins d'una càpsula de paper.
Coqueta de Sagi
La coqueta de sagí és un dolç
elaborat a partir d'una pasta seca i cruixent que s'elabora amb mantega, que és el sagí, sucre, farina i ous. Igual que las capsetes, la coqueta és un dolç tradicional de les festes majors.
Panoli
El panoli és una
coca petita, ronda, plana i cruixent. Com altres dolços típics de la zona, també es prepara amb farina, Oli d'oliva, anís, sucre i moscatell.
Aquestes són una petita representació de la varietat de llaminadures que ofereix el Delta de l'Ebre. Ara només et queda tastar-les!