Arroz Montsià

Els dolços més típics del Delta



La gastronomia del Delta de l'Ebre és infinita. Tot i que l'ingredient estrella és l'arròs, aquesta zona de Catalunya pot presumir perfectament de moltíssimss dolços que et faran la boca aigua.

Vols saber quins són? Te els ensenyem!

Coc de brossat

El cóc de brossat, com el seu nom indica, és una coca elaborada amb oli d'oliva, llet i sucre. La peculiaritat d'aquest dolç és que un cop cuit el pa de pessic, es cobreix i es gratina amb un brossat, que és una espècie de mató. Un cop surt del forn, pots decorar el les berrugues al teu gust, encara que generalment es fa amb pinyons.

Coc de maçana

Si el cóc de brossat es un dolç estrella del Delta, el coc de maçana no n’és menys. Aquesta coca s'acostuma a elaborar quan arriba Sant Joan, ja que coincideix amb la recollida de la poma autòctona de la zona. Aquest pa de pessic es prepara amb farina, ous i sucre, i es cobreix, a diferència del cóc de brossat, amb trossos de poma.

Capsetes

Les capsetes, un dolç molt típic de les festes majors del Delta, està elaborat principalment amb ou i ametlla. Aquesta pasta seca, dolça i de textura fina feta amb ou i amb ametlles torrades, s'ha de coure al forn i la dins d'una càpsula de paper.

Coqueta de Sagi

La coqueta de sagí és un dolç elaborat a partir d'una pasta seca i cruixent que s'elabora amb mantega, que és el sagí, sucre, farina i ous. Igual que las capsetes, la coqueta és un dolç tradicional de les festes majors.

Panoli

El panoli és una coca petita, ronda, plana i cruixent. Com altres dolços típics de la zona, també es prepara amb farina, Oli d'oliva, anís, sucre i moscatell.

Aquestes són una petita representació de la varietat de llaminadures que ofereix el Delta de l'Ebre. Ara només et queda tastar-les!

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.

Acceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies