Divendres passat 3 de maig es va celebrar a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona la sisena edició del "Concurs d'Arròs per als xefs del futur", impulsat per Arròs Montsià.
L'objectiu del concurs és donar a conèixer un
producte tan característic del Delta de l'Ebre i, d'una grandíssima qualitat, als 12 alumnes seleccionats dels centres d'hostaleria amb els quals Arròs Montsià col·labora.
Els guanyadors del concurs han estat
Joan Michavila Casanova i Dànae Castell Cervera, alumnes de l' Escola de Tortosa (E.H. Joaquim Bau). Tots dos aspirants van aconseguir els 1.700 € en concepte de beca d'estudis. Tant en la categoria de plat tradicional com en la de plat creatiu.
El repte era
donar-li un toc personal a la recepta que determinava el jurat. El plat al qual s'han hagut d'enfrontar aquest any ha estat un “arròs de menuts”. Aquesta recepta consisteix a cuinar un arròs amb diferents parts del pollastre (coll, cresta, puntes d'ala i pedrers).
Per preparar el plat els participants no podien mantenir cap contacte ni entre ells ni amb els professors acompanyants.
La prova es va realitzar en el temps que el jurat indicava abans de començar la competició. Un cop els aspirants van superar la recepta van anar presentant per ordre de participació els seus plats al jurat.