El licopè, substància que pertany a la família de carotenoides com el betacarotè, està present en un bon nombre de vegetals i fruites i té múltiples propietats i beneficis.
La principal característica del
licopè és que actua com un pigment natural i per això aporta el color vermell en múltiples fruites i verdures com són el tomàquet, l'aranja, els nabius o la síndria. Però, És important afegir-lo a la nostra dieta?
Beneficis i propietats del licopè
Si et parlem del licopè és perquè té
moltíssimes propietats positives per el cos i la salut. Descobreix els principals efectes del licopè per al teu organisme!
Propietats cardiovasculars. El fet d'introduir el licopè a la teva dieta ajuda a reduir el colesterol i la pressió arterial. A més a més
prevé els infarts gràcies a la seva actuació davant de l'estrès oxidatiu, el seu potencial antiinflamatori.
Propietats antienvelliment. Un altre dels beneficis d'aquest antioxidant és la
protecció dels raigs ultraviolats i l'equilibri dels danys solars sobre la pell. A més contribueix a disminuir problemes associats a l'edat com: major risc de fractures o osteoporosi.
Propietats oculars. Encara que et sorprengui, el seu consum també ajuda en la
protecció contra la degeneració ocular, com poden ser les cataractes, gràcies al seu potent antioxidant que protegeix les parets dels capil·lars que irriguen els ulls.
Propietats antibacterianes. Aquesta substància de la família de carotenoides
afavoreix les dents i genives i gràcies a les seves propietats contribueix al manteniment de la salut oral.
Incloure el licopè en la teva dieta és important. Afegeix el tomàquet en amanides o en suc i aquest estiu ... No t'oblidis de la síndria!