Si cada nit tens un petit dilema a l'hora de cuinar els sopars dels teus fills… Et donem uns trucs per equilibrar els sopars dels nens amb el menú escolar.
Si els teus fills mengen a l'escola, sabràs quin és el menú diari que tenen. Per això,
és molt important que equilibrem el menú escolar amb els sopars de casa.
Encara que el sopar sempre ha de ser més lleuger,
és important que també aporti energia. Per això, els dos àpats han d'estar composts pels mateixos grups d'aliments:
verdures, hidrats de carboni, una mica de proteïnes i una fruita o lacti de postres.
A partir d'aquest esquema, i jugant molt amb la varietat, haurem d'anar canviant els diferents nutrients. És a dir, si a l'hora de dinar al col·legi han pres macarrons, vedella i una poma; a la nit recomanem preparar una crema de verdures, peix al forn i un lacti, com pot ser un iogurt.
A més d'aquest truc, tingues en compte que
no tots els aliments s'han de consumir el mateix nombre de vegades. Hauràs de saber que és important que els teus fills prenguin
3 racions de fruites diàries, 2 de verdures i hortalisses i entre 2 i 4 racions de lactis.
Pel que fa a les proteïnes,
és recomanable que consumeixin carns magres i peix entre 3 i 4 racions setmanals i sobretot limitar la brioixeria i els embotits.
A l'hora de sopar, intenta evitar un plat amb moltes calories perquè així
la digestió sigui més lleugera. Un truc és apartar els fregits i
optar per productes a la planxa o al forn. A més a més, és important que ajudis al teu fill a entendre per què ha de menjar de tot.
La manera més divertida i senzilla és aprendre
a partir de la piràmide nutricional.
Si aconsegueixes donar als més petits un equilibri entre el menú escolar i el sopar de casa, ajudaràs a que tota la família tingui una alimentació sana, equilibrada i completa.