T'ensenyem 4 receptes saludables amb arròs perquè aquest Nadal cuinis i gaudeixis d'unes festes equilibrades i delicioses.
Arriben les festes de Nadal, les reunions familiars, els regals, els llums i… els àpats copiosos interminables! I encara que ens encanten els torrons i els dolços, avui volem
apostar per receptes de Nadal amb arròs saludables, completes, equilibrades i… amb molt de sabor!
El Nadal més tradicional també pot ser saludable i avui us volem oferir un repertori de receptes lleugeres però festives. A Arròs Montsià t’ensenyem algunes idees perquè aquest Nadal gaudeixis de sopars i dinars saludables amb arròs. Vols conèixer-les? Som-hi!
Idees de receptes saludables amb arròs per aquest Nadal
El truc principal per menjar saludable aquest Nadal és controlar-se, no picar gaire i apostar per productes frescos i de temporada.
A més, tingues en compte les racions i evita grans quantitats de salses o els plats precuinats, que per Nadal és temps de cuinar i posar-se davant dels fogons per preparar un menú deliciós.
Timbal d'arròs salmó, alvocat i caviar
Un entrant perfecte per a aquestes festes és el timbal d'arròs, salmó fumat, alvocat, caviar i vinagreta. És una recepta ideal, no sols per la combinació de sabors i textures dels seus ingredients, sinó també per ser un plat lleuger i equilibrat, ric en greixos saludables.
A l'hora de condimentar el timbal, tingues en compte que alguns dels teus comensals potser no els agrada aquest toc picant. Per preparar aquesta deliciosa recepta de Nadal necessites:
Ingredients per a 4 persones
200 g Arròs Montsià Extra
100 g cogombre
150 g salmó fumat
½ poma
1 alvocat
¼ ceba morada
Shichimi togarashi
4 cullerades caviar
40 g oli d'oliva verge extra
20 g oli de sèsam
20 g vinagre d'arròs
20 g salsa de soja
Sal
Elaboració
- Primer, posear en una olla l'arròs, afegiu-hi aigua i sal i portar-ho a ebullició.
- Abaixar el foc al mínim i cuinar l'arròs uns 17 minuts.
- Pelar i tallar el cogombre a daus i també el salmó fumat reservant alguns talls.
- A continuació, tallar a daus la mitja poma, l'alvocat i la ceba morada i posar tots aquests ingredients ja preparats al costat de l'arròs.
- Per preparar la vinagreta, col·locar en un bol l'oli d'oliva, el de sesam, el vinagre d'arròs i la salsa de soja. A continuació, batre tots els ingredients en un bol i bat fins emulsionar.
- Finalment, barrejar i col·locar tots els ingredients en un motlle per donar-li forma de timbal, servir amb una mica d'alvocat i decorar-ho amb caviar.
Arròs de gall dindi
Aquest és un plat perfecte per a Sant Esteve, ja que és una recepta d´aprofitament. D'aquesta manera, no llencem el menjar, apostem per una recepta saludable i també ajudem la nostra economia.
Ingredients per a 4 persones
200 g d'Arròs Montsià Bomba
300 g de pit de gall dindi en filets
1 ceba
0.5 dents d'all
1 carbassó
0.5 pebrot groc
2 tomàquets
Curri groc
Gingebre sec en pols
200 ml brou de pollastre
Sal
Pebre blanc
Oli d'oliva verge extra
Elaboració
- Coure l'arròs amb aigua amb sal durant uns 17 minuts. Un cop finalitzat, escórrer bé.
- Si per Nadal has cuinat gall dindi, pots laminar o tallar els filets que han sobrat. Si no és així, rentar bé els filets de gall dindi, assecar i tallar-los a petites tires.
- Pelar la ceba, la dent d'all i picar-ho junt.
- Netejar les verdures i tallar-les a daus.
- En una paella, saltar el gall dindi un parell de minuts amb oli d'oliva.
- I a la mateixa paella, retirar el gall dindi i sofregir l'all i la ceba amb una mica de curri groc i gingebre en pols.
- Incorporar les verdures i deixar coure uns 4 minuts, afegir el brou de pollastre i coure tot a foc lent durant 5 minuts.
- Incorporar-hi l'arròs, salpebrar-ho al gust i remenar. I llest!
Canelons farcits d'arròs, ceba i tomàquet amb soja texturitzada
Si sou més de seguir tradicions, podeu optar per uns canelons farcits d'arròs amb ceba i soja texturitzada. És una manera de reinventar els tradicionals canelons a l'estil vegetarià i aportar un toc diferent al teu Nadal. Estem segurs que és una recepta que us encantarà.
Ingredients per a 6 persones
400 g d’Arròs Montsià Bomba
150 g de soja texturitzada
150 g de brou de verdura
3 alls
1 ceba
50 g tomàquet concentrat
200 g tomàquet trossejat
Herbes provençals
All en pols
Sal i pebre
Oli d'oliva verge extra
12 làmines de pasta per a canelons
25 g de mantega
25 g de farina de blat
400 ml de llet
50 g de formatge ratllat
Elaboració
- Hidratar la soja posant-la en remull al brou de verdures durant 10 minuts, remenant de tant en tant.
- Pelar i picar l'all i la ceba. Escalfar una mica d'oli d'oliva verge extra en una cassola i posar-ho a foc suau.
- Afegir el tomàquet trossejat, també el concentrat, les herbes provençals, l'all en pols, sal i pebre negre mòlt al gust.
- Coure-ho a foc mitjà durant 15 minuts i afegir-hi la soja texturitzada hidratada.
- Mentrestant preparar la salsa beixamel. Primer escalfar la mantega en una paella i la farina.
- Remenar durant un o dos minuts i daurar la farina.
- Afegir-hi la llet a poc a poc, remenant constantment perquè no es formin grumolls.
- Salpebrar-ho i coure-ho durant 15-20 minuts a foc suau. Retirar-ho i reservar-ho.
- Coure 8 minuts les làmines de pasta en una olla gran amb abundant aigua.
- Retirar les làmines i submergiu-les en un recipient amb aigua gelada per tallar la cocció. Escórrer-les i assecar-les.
- Bullir l'arròs durant uns 18 minuts.
- Col·locar una cullerada del farciment de soja texturitzada al centre de cada caneló juntament amb l'arròs i tancar la massa doblegant els extrems sobre el farcit.
- Cobrir la base amb un parell de cullerades de salsa beixamel.
- Preescalfar el forn a 200º C, napar els canelons amb la salsa beixamel i cobrir amb formatge ratllat
- Introduir al forn i coure 15 minuts a uns 200 º C i llest!
Llobarro amb risotto d'espàrrecs i salsa de safrà
Sorprèn aquest Nadal als teus comensals amb aquesta deliciosa recepta: llobarro amb risotto d'espàrrecs i salsa de safrà, un plat complet i equilibrat, ideal per prendre com a plat principal i únic.
Ingredients per a 4 persones
300 g Arròs Montsià Carnaroli
1 manat d'espàrrecs
30 g mantega
1/2 gotet de vi blanc
1 l fumet de peix
Formatge parmesà
4 filets de llobarro
Sal i pebre
All i julivert picat
Safrà
Maizena
Aigua
100 ml de nata
1 ceba
Oli d'oliva verge extra
Elaboració
- Per preparar la salsa, netejar i picar la ceba i posar-la a una paella amb una mica d'oli i una mica de sal. Afegir el safrà al gust.
- Incorporar el vi blanc i tot seguit la maizena diluïda en aigua.
- Deixar-ho coure fins que el vi hagi evaporat tot l'alcohol
- Abaixar el foc i afegir la nata, sal i pebre al gust, remenar i cuinar al voltant de 5 minuts.
- Netejar els espàrrecs i tallar la part de la tija més dura.
- Tallar les puntes a rodanxes petites.
- Posar la mantega a la paella i ofegar els espàrrecs amb un punt de sal.
- Afegir-hi el vi i deixar-ho reduir.
- Afegir l'arròs i coure'l durant uns 18 minuts.
- Afegir a poc a poc cassons de fumet calent a mesura que vagi absorbint.
- Finalment, hi pots incorporar una mica més de mantega i de formatge parmesà.
- Remenar bé i reservar.
- Untar els lloms de lluç amb una mica d'oli.
- Salpebrar i daurar en una paella començant pel costat de la pell
- Girar els filets i escampar-hi all i julivert picat i llest!
Si aquest Nadal vols apostar per plats més revolucionaris i diferents, descobreix el Delta Poké Bowl especial que t'hem preparat per a aquestes festes. Segur que t'encanta!
I si sou dels que preferiu que res no li amargui un dolç, descobriu la recepta de
torró amb arròs. Ideal per gaudir d´un temps a la cuina amb els teus!
Aquest Nadal aposta per receptes saludables… amb arròs!