Arroz Montsià

​4 receptes de Nadal amb arròs molt saludables



T'ensenyem 4 receptes saludables amb arròs perquè aquest Nadal cuinis i gaudeixis d'unes festes equilibrades i delicioses.


Arriben les festes de Nadal, les reunions familiars, els regals, els llums i… els àpats copiosos interminables! I encara que ens encanten els torrons i els dolços, avui volem apostar per receptes de Nadal amb arròs saludables, completes, equilibrades i… amb molt de sabor!

El Nadal més tradicional també pot ser saludable i avui us volem oferir un repertori de receptes lleugeres però festives. A Arròs Montsià t’ensenyem algunes idees perquè aquest Nadal gaudeixis de sopars i dinars saludables amb arròs. Vols conèixer-les? Som-hi!

Idees de receptes saludables amb arròs per aquest Nadal

El truc principal per menjar saludable aquest Nadal és controlar-se, no picar gaire i apostar per productes frescos i de temporada.

A més, tingues en compte les racions i evita grans quantitats de salses o els plats precuinats, que per Nadal és temps de cuinar i posar-se davant dels fogons per preparar un menú deliciós.

Timbal arròs

Timbal d'arròs salmó, alvocat i caviar

Un entrant perfecte per a aquestes festes és el timbal d'arròs, salmó fumat, alvocat, caviar i vinagreta. És una recepta ideal, no sols per la combinació de sabors i textures dels seus ingredients, sinó també per ser un plat lleuger i equilibrat, ric en greixos saludables.

A l'hora de condimentar el timbal, tingues en compte que alguns dels teus comensals potser no els agrada aquest toc picant. Per preparar aquesta deliciosa recepta de Nadal necessites:

Ingredients per a 4 persones

200 g Arròs Montsià Extra
100 g cogombre
150 g salmó fumat
½ poma
1 alvocat
¼ ceba morada
Shichimi togarashi
4 cullerades caviar
40 g oli d'oliva verge extra
20 g oli de sèsam
20 g vinagre d'arròs
20 g salsa de soja
Sal

Elaboració
  1. Primer, posear en una olla l'arròs, afegiu-hi aigua i sal i portar-ho a ebullició.
  2. Abaixar el foc al mínim i cuinar l'arròs uns 17 minuts.
  3. Pelar i tallar el cogombre a daus i també el salmó fumat reservant alguns talls.
  4. A continuació, tallar a daus la mitja poma, l'alvocat i la ceba morada i posar tots aquests ingredients ja preparats al costat de l'arròs.
  5. Per preparar la vinagreta, col·locar en un bol l'oli d'oliva, el de sesam, el vinagre d'arròs i la salsa de soja. A continuació, batre tots els ingredients en un bol i bat fins emulsionar.
  6. Finalment, barrejar i col·locar tots els ingredients en un motlle per donar-li forma de timbal, servir amb una mica d'alvocat i decorar-ho amb caviar.

Arròs gall dindi
Arròs de gall dindi

Aquest és un plat perfecte per a Sant Esteve, ja que és una recepta d´aprofitament. D'aquesta manera, no llencem el menjar, apostem per una recepta saludable i també ajudem la nostra economia.

Ingredients per a 4 persones

200 g d'Arròs Montsià Bomba
300 g de pit de gall dindi en filets
1 ceba
0.5 dents d'all
1 carbassó
0.5 pebrot groc
2 tomàquets
Curri groc
Gingebre sec en pols
200 ml brou de pollastre
Sal
Pebre blanc
Oli d'oliva verge extra
 
Elaboració
  1. Coure l'arròs amb aigua amb sal durant uns 17 minuts. Un cop finalitzat, escórrer bé.
  2. Si per Nadal has cuinat gall dindi, pots laminar o tallar els filets que han sobrat. Si no és així, rentar bé els filets de gall dindi, assecar i tallar-los a petites tires.
  3. Pelar la ceba, la dent d'all i picar-ho junt.
  4. Netejar les verdures i tallar-les a daus.
  5. En una paella, saltar el gall dindi un parell de minuts amb oli d'oliva.
  6. I a la mateixa paella, retirar el gall dindi i sofregir l'all i la ceba amb una mica de curri groc i gingebre en pols.
  7. Incorporar les verdures i deixar coure uns 4 minuts, afegir el brou de pollastre i coure tot a foc lent durant 5 minuts.
  8. Incorporar-hi l'arròs, salpebrar-ho al gust i remenar. I llest!

Canelons arròs

Canelons farcits d'arròs, ceba i tomàquet amb soja texturitzada

Si sou més de seguir tradicions, podeu optar per uns canelons farcits d'arròs amb ceba i soja texturitzada. És una manera de reinventar els tradicionals canelons a l'estil vegetarià i aportar un toc diferent al teu Nadal. Estem segurs que és una recepta que us encantarà.

Ingredients per a 6 persones
400 g d’Arròs Montsià Bomba
150 g de soja texturitzada
150 g de brou de verdura
3 alls
1 ceba
50 g tomàquet concentrat
200 g tomàquet trossejat
Herbes provençals
All en pols
Sal i pebre
Oli d'oliva verge extra
12 làmines de pasta per a canelons
25 g de mantega
25 g de farina de blat
400 ml de llet
50 g de formatge ratllat

Elaboració
  1. Hidratar la soja posant-la en remull al brou de verdures durant 10 minuts, remenant de tant en tant.
  2. Pelar i picar l'all i la ceba. Escalfar una mica d'oli d'oliva verge extra en una cassola i posar-ho a foc suau.
  3. Afegir el tomàquet trossejat, també el concentrat, les herbes provençals, l'all en pols, sal i pebre negre mòlt al gust.
  4. Coure-ho a foc mitjà durant 15 minuts i afegir-hi la soja texturitzada hidratada.
     
  5. Mentrestant preparar la salsa beixamel. Primer escalfar la mantega en una paella i la farina.
  6. Remenar durant un o dos minuts i daurar la farina.
  7. Afegir-hi la llet a poc a poc, remenant constantment perquè no es formin grumolls.
  8. Salpebrar-ho i coure-ho durant 15-20 minuts a foc suau. Retirar-ho i reservar-ho.
  9. Coure 8 minuts les làmines de pasta en una olla gran amb abundant aigua.
     
  10. Retirar les làmines i submergiu-les en un recipient amb aigua gelada per tallar la cocció. Escórrer-les i assecar-les.
  11. Bullir l'arròs durant uns 18 minuts.
  12. Col·locar una cullerada del farciment de soja texturitzada al centre de cada caneló juntament amb l'arròs i tancar la massa doblegant els extrems sobre el farcit.
  13. Cobrir la base amb un parell de cullerades de salsa beixamel.
  14. Preescalfar el forn a 200º C, napar els canelons amb la salsa beixamel i cobrir amb formatge ratllat
  15. Introduir al forn i coure 15 minuts a uns 200 º C i llest!
     
Llobarro arròs

Llobarro amb risotto d'espàrrecs i salsa de safrà

Sorprèn aquest Nadal als teus comensals amb aquesta deliciosa recepta: llobarro amb risotto d'espàrrecs i salsa de safrà, un plat complet i equilibrat, ideal per prendre com a plat principal i únic.

Ingredients per a 4 persones
300 g Arròs Montsià Carnaroli
1 manat d'espàrrecs
30 g mantega
1/2 gotet de vi blanc
1 l fumet de peix
Formatge parmesà
4 filets de llobarro
Sal i pebre
All i julivert picat
Safrà
Maizena
Aigua
100 ml de nata
1 ceba
Oli d'oliva verge extra

Elaboració
  1. Per preparar la salsa, netejar i picar la ceba i posar-la a una paella amb una mica d'oli i una mica de sal. Afegir el safrà al gust.
  2. Incorporar el vi blanc i tot seguit la maizena diluïda en aigua.
  3. Deixar-ho coure fins que el vi hagi evaporat tot l'alcohol
  4. Abaixar el foc i afegir la nata, sal i pebre al gust, remenar i cuinar al voltant de 5 minuts.
  5. Netejar els espàrrecs i tallar la part de la tija més dura.
  6. Tallar les puntes a rodanxes petites.
  7. Posar la mantega a la paella i ofegar els espàrrecs amb un punt de sal.
  8. Afegir-hi el vi i deixar-ho reduir.
  9. Afegir l'arròs i coure'l durant uns 18 minuts.
  10. Afegir a poc a poc cassons de fumet calent a mesura que vagi absorbint.
  11. Finalment, hi pots incorporar una mica més de mantega i de formatge parmesà.
  12. Remenar bé i reservar.
  13. Untar els lloms de lluç amb una mica d'oli.
  14. Salpebrar i daurar en una paella començant pel costat de la pell
  15. Girar els filets i escampar-hi all i julivert picat i llest!
 
Si aquest Nadal vols apostar per plats més revolucionaris i diferents, descobreix el Delta Poké Bowl especial que t'hem preparat per a aquestes festes. Segur que t'encanta!

I si sou dels que preferiu que res no li amargui un dolç, descobriu la recepta de torró amb arròs. Ideal per gaudir d´un temps a la cuina amb els teus!

Aquest Nadal aposta per receptes saludables… amb arròs!

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies