Arroz Montsià

​Evita-ho! 3 errors que comets al cuinar un arròs



L'arròs no et queda exquisit? Això és perquè segurament estàs cometent 3 errors que has d'evitar al cuinar-lo.


L'arròs és un aliment bàsic en les gastronomies de gran part del món. Es caracteritza per ser ric en proteïnes i fibra, i perquè a més pots preparar plats molt variats. Per tant, l'arròs és un dels aliments indispensables a la cuina, ja sigui per preparar plats principals, guarnicions o postres.

A més de la varietat de plats, l'arròs és un aliment ràpid i fàcil, però que s'ha de cuinar amb cura, dominar els temps i saber uns trucs.

A Arròs Montsià, d'arròs en sabem bastant, així que et donarem alguns consells per evitar els errors més comuns i per que aconsegueixis un arròs espectacular!

El temps és la clau

Cada varietat d'arròs té un mètode de cocció diferent, depenent del seu temps i la quantitat d'aigua requerida. Per això és important llegir les instruccions de l'envàs d'arròs.

Pot ser que la paciència no sigui el teu fort, però és molt important respectar el temps de cocció de cada varietat. No és el mateix cuinar un Arròs Montsià Extra que un Arròs Montsià Basmati.

Encara que això pugui semblar bàsic, de vegades ens saltem aquest pas tan important: cal treure l'arròs quan hagin passat els minuts marcats i deixar-lo respirar. Durant aquest temps extra, la humitat es repartirà per tot l'arròs i mantindrem el gra solt.

Amb tapa o sense tapa?

Quan cuinem un arròs, hi ha una qüestió important: és millor preparar-lo amb tapa o sense tapa?

Com sempre, depèn del plat que estiguis cuinant. Si és arròs sec en una paella, és millor que no tapis l'arròs, però si per contra decideixes preparar un arròs caldós et recomanem que tapis l'olla.
 
La quantitat d'aigua, la teva aliada

No t'oblidis de l'aigua! Al cuinar l'arròs, és important saber quina quantitat d'aigua és la correcta. Si no s'afegeix prou aigua al preparar l’arròs pot ser que s’acabi endurint o s'enganxi al fons del recipient. Per contra, afegir massa aigua provocarà que l'arròs perdi el gust.

És important que tinguis en compte que la proporció d'aigua per cada varietat d'arròs també està subjecta a l'evaporació de foc.

Et donem una referència perquè et sigui molt més fàcil cuinar l'arròs.
  • Arròs sec: 1 part d'arròs per 2 o 2,5 parts de brou.
  • Arròs melós: 1 part d'arròs per 3 parts de brou.
  • Arròs caldós: 1 part d'arròs per 4 de brou.
Cuinar arròs no és gens complicat... tan sols has d'evitar aquests 3 errors per aconseguir un resultat de deu!

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies