L'arròs no et queda exquisit? Això és perquè segurament estàs cometent 3 errors que has d'evitar al cuinar-lo.
L'arròs és un
aliment bàsic en les gastronomies de gran part del món. Es caracteritza per ser r
ic en proteïnes i fibra, i perquè a més pots preparar plats molt variats. Per tant, l'arròs és un dels aliments indispensables a la cuina, ja sigui per preparar plats principals, guarnicions o postres.
A més de la varietat de plats,
l'arròs és un aliment ràpid i fàcil, però que s'ha de cuinar amb cura, dominar els temps i saber uns trucs.
A Arròs Montsià, d'arròs en sabem bastant, així que et donarem
alguns consells per evitar els errors més comuns i per que aconsegueixis un arròs espectacular!
El temps és la clau
Cada varietat d'arròs té un mètode de cocció diferent, depenent del seu temps i la quantitat d'aigua requerida. Per això és important llegir les instruccions de l'envàs d'arròs.
Pot ser que la paciència no sigui el teu fort, però és molt important respectar el temps de cocció de cada varietat. No és el mateix cuinar un
Arròs Montsià Extra que un
Arròs Montsià Basmati.
Encara que això pugui semblar bàsic, de vegades ens saltem aquest pas tan important: cal treure l'arròs quan hagin passat els minuts marcats i d
eixar-lo respirar. Durant aquest temps extra, la humitat es repartirà per tot l'arròs i mantindrem
el gra solt.
Amb tapa o sense tapa?
Quan cuinem un arròs, hi ha una qüestió important: és millor preparar-lo
amb tapa o sense tapa?
Com sempre,
depèn del plat que estiguis cuinant. Si és
arròs sec en una paella, és
millor que no tapis l'arròs, però si per contra decideixes preparar un
arròs caldós et recomanem que tapis l'olla.
La quantitat d'aigua, la teva aliada
No t'oblidis de l'aigua! Al cuinar l'arròs, és important saber
quina quantitat d'aigua és la correcta. Si no s'afegeix prou aigua al preparar l’arròs pot ser que s’acabi endurint o s'enganxi al fons del recipient. Per contra, afegir massa aigua provocarà que l'arròs perdi el gust.
És important que tinguis en compte que la proporció d'aigua per cada varietat d'arròs també està subjecta a l'evaporació de foc.
Et donem una referència perquè et sigui molt més fàcil cuinar l'arròs.
- Arròs sec: 1 part d'arròs per 2 o 2,5 parts de brou.
- Arròs melós: 1 part d'arròs per 3 parts de brou.
- Arròs caldós: 1 part d'arròs per 4 de brou.
Cuinar arròs no és gens complicat... tan sols has d'evitar aquests 3 errors per aconseguir un resultat de deu!