Arroz Montsià

Altres formes d’aprofitar l’arròs a la cuina



L’arròs és un dels cereals més consumits i produïts arreu del món, ja que per a algunes cultures, no només és un aliment molt habitual, sinó que representa la base de la seva gastronomia.

Tant si l’utilitzem com a element principal o com a acompanyament, la quantitat de resultats que podem obtenir és enorme; la seva versatilitat a l’hora de cuinar i les propietats nutricionals que ens aporta fan que moltes persones siguin unes enamorades d’aquest ingredient: Arròs caldós de gambesArròs integral amb verduretes i xampinyons o fins i tot Delta Poké Bowl amb pollastre i mango són només algunes de les receptes que podem fer.
 
Probablement, la majoria de les vegades pensem en receptes d’arròs amb la seva forma i presentació comú: el gra. Però, com ja heu pogut comprovar, l’arròs és un aliment molt versàtil, tant per la seva adaptabilitat a diferents tipus de receptes i sabors, com pel que us ensenyem.
 
Alguna vegada heu pensat a modificar la seva forma o textura? En aquest blog explorarem diferents maneres de consumir aquest cereal de manera creativa, modificant la seva textura per aconseguir nous productes per a les nostres receptes. 
 

Avui us portem idees que podeu fer a casa per consumir de manera diferent aquest producte i treure-li profit al màxim. 

 
 

Beguda d’arròs fàcil a casa

 
Has pensat mai en aprofitar els recursos i fer la teva pròpia beguda d’arròs a casa? La beguda d’arròs és una de les begudes vegetals més esteses. Sense gluten i sense lactosa, és una preparació perfecta per a persones celíaques o amb intolerància. Preparar-la és ben senzill i només necessites 3 o 4 ingredients.
 
Ingredients:
100 g d’arròs cuit (podem aprofitar arròs cuit que ens hagi sobrat d’altres receptes)
500 ml d’aigua
4 dàtils o l’edulcorant que prefereixis
 
Instruccions: 
 
  1. Afegir l’arròs (a temperatura ambient), l’aigua i els dàtils a un recipient i batre amb una batedora. 
  2. Filtrar la llet amb l’ajut d’una tela de cotó per a alimentació en cas que la batedora no sigui suficientment potent. 
  3. Guardar la llet a una ampolla o recipient tancat a la nevera 3 o 4 dies.  
A més dels edulcorants, podem aportar un toc diferent a la nostra beguda d’arròs afegint espècies com la canyella, el gingebre, el cacau o afegint ratlladura de llimona o taronja. 
 
 

Del gra a la farina

 
La farina d’arròs és una gran alternativa que podem obtenir també des de casa. A més d’utilitzar-la per a arrebossats o fer espesses salses i guisats, també podem incloure-la en receptes de rebosteria per aconseguir altres receptes dolces. 
 
Ingredients: 
300 g d’Arròs Montsià Vaporitzat
 
Instruccions:
  1. Triturar els grans d’arròs a un molinet de cafè, una liquadora o una trituradora convencional. Si els instruments no tenen molta potència, deixar abans l’arròs en remull fins que s’estovi i un cop estigui totalment sec, triturar-lo.
  2. Tamisar la farina aconseguida fins que quedi fina. 
  3. A un recipient hermètic ben esterilitzat, emmagatzemar la farina resultant aïllada de l’aire i la humitat.  
 

També paper comestible!

 
Un cop aconseguida la farina d’arròs, la cosa no acaba aquí. Podem transformar-la per obtenir un nou format: el paper d’arròs comestible. El paper d’arròs o banh trang són unes làmines fines i translúcides molt populars, en especial al sud-est asiàtic. 
Un cop submergides en aigua tèbia, les làmines passen a ser mal·leables, per això són molt utilitzades per fer rotlles i altre tipus de farcells amb verdures, carns o peixos. 
Per cuinar-les, podem fer servir diferents tècniques depenent del resultat que vulguem obtenir: cuinades al vapor, fregides o menjar-les directament un cop hidratades en aigua. A continuació et deixem una opció fàcil per fer-les a casa:
 
Ingredients:
50 g farina d’arròs
20 g de fècula de blat de moro 
Sal
 
  1. Afegir la farina d’arròs a un bol amb la fècula i un punt de sal. 
  2. Sense parar de remoure, afegir aigua freda a poc a poc.
  3. Un cop obtinguda una consistència lleugera, donar forma a les làmines. 
  4. Per cuinar-les, amb ajuda de paper de forn, col·locar una cullerada de la massa entre dos papers i estendre de manera circular. Afegir escalfor amb una planxa o a una paella fins que la massa es desenganxi del paper.
  5. D’altra banda, també les podem cuinar al vapor. Per fer-ho caldrà escollir una olla, omplir-la d’aigua bullent i crear un bastidor amb teixit per tapar-la. Per cuinar les làmines serà necessari humitejar el bastidor, col·locar-lo a manera de tapa de la nostra olla mentre l’aigua bull i amb una cullera, afegir la massa i estendre en forma de cercle, com si es tractés d’un crêpe. Tapar el bastidor i la massa amb la tapa de l’olla i controlar fins que quedi cuit.  



Si us han agradat aquestes alternatives i a més sou dels que dieu NO al malbaratament, no us podeu perdre la secció de Cuina d’aprofitament, on trobareu receptes per donar una segona vida a ingredients i menjar abans que es faci malbé.

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.

Acceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies