Dir que Arròs Montsià és el millor arròs de Catalunya són paraules majors, però no sense fonament, i si afirmem una cosa així és perquè, sens dubte, hi ha darrere una trajectòria innegable que recolza un títol de tal envergadura.
I és que a Arròs Montsià elaborem un arròs amb unes característiques que el fan únic no només dins de les fronteres catalanes, també de cara a la resta del món. El procés de cultiu, el lloc de procedència i el sabor incomparable el converteixen en referència per elaborar tot tipus de plats.
Des d'Arròs Montsià us volem explicar les característiques del nostre arròs, com entenem que ha de funcionar una marca dedicada a aquest sector i desentranyar els secrets que l'han convertit en un producte de referència.
Arròs Montsià, producte amb Denominació d'Origen Protegida
La millor marca d'arròs de Catalunya neix el 1927 a través de la Cambra Arrossera del Montsià; i actualment està formada per 3000 socis units a una cooperativa agrícola amb l'objectiu de crear diferents tipus d'arròs sota l'estendard de la marca Arròs Montsià. L'escenari va ser el Delta de l'Ebre, a la desembocadura on el riu més cabalós del nostre país surt a la trobada del Mediterrani. Això, unit a l'esforç i la intenció de preservar la diversitat i el ric patrimoni del posteriorment declarat parc natural del Delta de l'Ebre, van fer que Arròs Montsià es pogués convertir en allò que som avui dia.
El segell de Denominació d'Origen Protegida (DOP) de l'Arròs Montsià en alguna de les nostres varietats d'arròs neix d'aquesta circumstància, però no només per això, també és degut als controls exhaustius i exclusius que ens configuren com un producte de qualitat extra; a la garantia que el procés d'elaboració, producció i envasament està íntegrament realitzat a les àrees de cultiu del Delta; al bon exercici dels nostres agricultors per donar al producte un sabor especial i el toc autòcton que només poden aportar els treballadors de la zona; i que, per descomptat, la cooperativa segueix rigorosament les tècniques d'agricultura controlada per a la cura mediambiental de la zona.
Aquestes dues últimes característiques són les que converteixen Arròs Montsià en una marca de proximitat i sostenible que vetlla per la cura i atenció dels seus clients i treballadors, a més de preocupar-se per l'entorn natural i l'elaboració d'un producte respectuós amb el medi ambient que pot sustentar-se en el futur.
Arròs Montsià, garantia de proximitat
El paratge natural tan especial que ofereix el Delta de l'Ebre fa que recaigui sobre nosaltres una responsabilitat amb el nostre entorn i, de manera paral·lela, amb els treballadors, clients i col·laboradors que formen part de la nostra gran família. L'arròs que cultivem amb tant d'esforç i estima no seria tan particular si no fos així!
En primer lloc, aquesta gran família està formada pels millors professionals locals: nutricionistes, agricultors, transportistes, gestors… Tots ells units amb el ferm propòsit de portar el millor arròs a les taules de tot el món. Exemple d'això és l'autenticitat i la qualitat de les nostres varietats d'arròs, com l'Olesa, on cada gra d'arròs compta amb els noms i els cognoms de cadascun dels nostres socis cooperativistes.
I, en segon lloc, hi ha la confiança dels nostres clients a qui brindem un servei exemplar basat en la proximitat, l'atenció i la facilitat de poder contactar amb nosaltres davant de qualsevol qüestió. D'aquesta manera, ens sentim orgullosos de poder dir que el nostre model de negoci està basat en el comerç de proximitat, independentment dels quilòmetres que ens separin dels nostres clients.
A Arròs Montsià cuidem del medi ambient
D'altra banda, a Arròs Montsià apostem per la producció sostenible mitjançant diversos pilars i metodologies de treball que tenen cura de l'espai protegit del Delta de l'Ebre i, alhora, contribueixen a la preservació del medi ambient.
L'obtenció del premi European Award Cooperative for Innovation, gràcies a la creació d'Oryzite, un material substitut del plàstic elaborat a partir de la closca de la llavor de l'arròs, és una prova de la nostra preocupació pel medi ambient. Aquesta iniciativa amb més de 10 anys de desenvolupament de R+D és un clar exemple d'economia circular i sostenible per la qual apostem i que no només és aplicable al nostre sector, sinó a una infinitat d'àmbits amb què pretenem contribuir a millorar el món. És una manera de tornar al paratge natural del Delta de l'Ebre allò que fa cada dia per nosaltres.
A més, fem servir tècniques d'agricultura controlada per garantir la preservació tant de l'espai com la salut dels nostres consumidors, utilitzem envasos 100% reciclables pel nostre producte, estem adscrits a la certificació forestal de paper PEFC que garanteix que està fet amb boscos gestionats de manera sostenible i ens preocupem per reduir las quantitats de CO2.
A Arròs Montsià volem tornar allò que la natura ens ha brindat i tenir cura de totes aquelles persones que han garantit el nostre èxit. Sempre serem aquí per a tots els que ens necessitin.