Arroz Montsià

Cuina arròs extra per triomfar a les teves receptes



Si vols que el teu plat surti tan perfecte com a la foto d'Instagram, selecciona la varietat adequada per a cada recepta i busca sempre la categoria extra.

Tots els arrossos no són iguals

Hauràs escoltat aquesta frase milers de vegades i als experts no li falta raó. Però, per molt que digui la publicitat, no és la marca si no la qualitat de l'arròs el que importa.
 
Per això, les bones marques arrosseres són tan acurades en la selecció dels seus arrossos i treballen minuciosament per oferir als seus consumidors tant la varietat adequada a cada tipus de recepta com la categoria que millor rendiment ofereixi a la cuina, i aquesta categoria és, per seva homogeneïtat, sens dubte, la d'arròs extra.
 
 En resum, per diferenciar i escollir sempre l'arròs més adequat per al teu plat, et recomanem que valoris tant el tipus d'arròs que estàs fent servir com la seva qualitat o categoria.

Classificació de les diferents varietats d'arròs

Sabies que avui dia hi ha unes 10.000 varietats diferents d'arròs? Impossible conèixer-les totes. Per facilitar-te la tasca, anem a classificar-les en funció de la seva forma i tractament.

Arrossos segons la seva forma

Arrossos de gra curt com el Bomba, són característics de la conca mediterrània. Destaquen pel seu gra en forma rodoneta, gairebé esfèrica. Amb l'avantatge que un cop superat el temps de cocció no es trenca, sinó que es bomba -d'aquí el seu nom-. Aquesta peculiaritat li permet guardar el midó, amb el que sempre surt solt, sense endurir.
 
Arrossos de gra mitjà o semillarg, els preferits i més utilitzats al nostre país ja que són els clàssics que mai fallen per fer bones paelles, arrossos melosos, forn i postres. Procedeixen de la llavor Oryza Sativa, i es distingeixen per absorbir els sabors i líquids. Un cop cuinats, solen quedar esponjosos i molt ben integrats amb la resta dels aliments del plat.
 
Arrossos de gra llarg, també pertanyen a la llavor índica Oryza Sativa, però es diferencien dels anteriors per la seva forma allargada. Els arrossos llargs solen tenir una gran quantitat de midó que els fa requerir una porció més gran d'aigua a la cocció. El seu principal benefici és que un cop cuinats es presenten solts, ferms i elàstics, pel que són els preferits per fer amanides, acompanyaments i moltíssims plats de la cuina asiàtica i americana.

Arrossos segons el seu tractament

A l'arròs que solem trobar al supermercat en diem genèricament arròs blanc, ja que és de color blanc o perlat perquè el cereal s'ha sotmès a un procés mecànic de blanquejat. D'aquesta manera obtenim un producte fàcil i ràpid de cuinar que podem integrar a tot tipus de receptes, amb una aportació d'energia i nutrients més que considerable, encara que molt inferior a la de l'arròs integral.
 
Compte, no cal confondre arròs integral amb una varietat, ja que qualsevol classe d'arròs dels que hem parlat pot tenir la seva versió integral. Parlem d'arròs integral quan el gra conserva les capes més externes o salvat, i amb ella, gran part dels seus nutrients. Els beneficis de l'arròs integral són molts, per exemple, és una excel·lent font de fibra i vitamines, encara que també és cert que el seu rendiment en les receptes típiques és diferent ja que el seu procés de cocció és més lent.
 
Un altre arròs amb un tractament especial és l'arròs vaporitzat. Per a l'obtenció d'aquest arròs, l'arròs amb pellofa és sotmès a un tractament hidrotèrmic. Aquest procés permet que l'arròs conservi els seus nutrients naturals, com les vitamines i sals minerals, que els arrossos blancs perden per causa del procés de blanquejat. Un dels avantatges principals d'aquest tipus d'arrossos, segur que la saps, no es passa ni s'enganxa, queda sempre solt, resultant l'arròs ideal per a novells.
 
Dins dels tractaments de l'arròs també trobem els precuits, per escurçar el seu procés de cocció i els aromatitzats.

Classificació de les diferents categories d'arròs

Fins ara hem parlat de les diferències de cada arròs en referència a un sol gra d'arròs, però què passa amb les presentacions d'aquests arrossos? És a dir, amb les diferències de cada paquet i els criteris de selecció i envasat.
 
Els arrossos envasats se solen vendre sota diferents categories comercials, les més conegudes, Extra i Primera, es classifiquen en funció del percentatge de grans sencers iguals que conté cada envàs.
 
Per saber de quina categoria és l'arròs que compres, només has de buscar la informació en el paquet.
 
CATEGORIA EXTRA
 
Com a mínim el 92,7% dels grans són sencers i sense defectes.
 
CATEGORIA PRIMERA
 
Un 87.0% de grans sencers
 
CATEGORIA SEGONA
 
Sobre un 80,75% de grans sencers. Aquesta categoria no és molt comú trobar-la en els punts de venda.

I per què la categoria arròs extra és la millor per cuinar?

Està clar que la qualitat del gra té un efecte directe sobre el resultat del plat, quan els grans són iguals, tenen el mateix temps de cocció i absorbeixen de la mateixa manera els sabors. A més, com un arròs extra no té amb prou feines grans trencats et garanteixes una millor presència del plat acabat. A la nostra pàgina "La importància de ser un arròs extra amb DOP Delta de l'Ebre" t'ho expliquem amb més detall.

Així són els arrossos Extra d'Arròs Montsià

arrossos extra Montsià

A la nostra cooperativa del Càmara Arrossera del Montsià treballem continuadament per oferir arrossos de qualitat superior i que aportin un diferencial de gustos i rendiment en els teus plats.
 
Per això, podem dir orgullosos que comptem amb excel·lents varietats d'arrossos de categoria extra i monovarietals, elaborats, cada un d'ells, amb una mateixa llavor autòctona de la zona, i, per tant, compten amb el distintiu especial de qualitat que aporta la denominació d'origen DOP Delta de l'Ebre.

Arròs Montsià Extra

L'arròs extra d'Arròs Montsià és un arròs blanc de gra mitjà. Per a la seva elaboració, utilitzem sempre la mateixa llavor seleccionada, Montsianell, conreada al Delta i que compta amb la certificació DOP Delta de l'Ebre, es caracteritza pel seu color blanc perlat i una capacitat excepcional d'absorció i retenció de sabors.
 
És ideal per a paelles i també en la preparació d'excel·lents postres a força d'arròs. Fes clic a l'enllaç si vols saber més sobre el nostre arròs extra i provar receptes originals i sorprenents amb aquest excel·lent arròs monovarietal.

Arròs Montsià Bomba

L'arròs Montsià bomba és un arròs blanc de gra curt i de gran qualitat, procedent de llavor pròpia de la cooperativa i de tradició a la Mediterrània, que també compta amb la certificació DOP Delta de l'Ebre. Es distingeix per la seva resistència a la cocció i la seva capacitat d'absorció de líquids, dues condicions ideals per retenir millor els sabors del brou.
 
L'arròs bomba té un gran prestigi entre els consumidors, a més de ser una de les preferides dels xefs per preparar plats d'alta cuina, és protagonista indiscutible de caldosos, paelles, poké bowls, etc. Clica a l'enllaç per saber més i descobrir noves receptes amb el nostre arròs bomba.

Arròs Montsià Llarg

L'arròs llarg d'Arròs Montsià és un arròs blanc de gra allargat i lleuger. Per elaborar-lo, utilitzem Olesa, una llavor autòctona de gra llarg que elaborem amb molta cura i dedicació.
 
L'arròs llarg té un alt contingut en amilasa que li aporta esponjositat per a quedar més solt un cop cuinat, és el típic arròs que mai es passa per això és excel·lent per a amanides lleugeres o com a acompanyament en tot tipus de plats. Fes clic al següent enllaç saber més sobre el nostre arròs llarg i provar noves receptes amb aquesta varietat d'arròs. 

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies