Comença la setmana i de vegades no tens temps per cuinar o menjar sa. Això és perquè no coneixes el batch cooking, una tendència a la cuina que t'ajudarà a organitzar-te.
El batch cooking és un procés que ajudarà a millorar la teva dieta i temps. Aquesta tendència permet
cuinar tots els plats de la setmana en poques hores i optimitzant els recursos.
Beneficis del batch cooking
El primer benefici i, per a nosaltres, el més important
és una dieta equilibrada. Si durant un matí et prepares tots els àpats de la setmana,
la teva alimentació serà molt més saludable i t'allunyaràs del menjar ultraprocesat o ràpid.
El temps és or. El millor del batch cooking és que
estalviem temps en organitzar-nos en la cuina, ja que fem servir unes hores per a preparar el menjar de la setmana.
La part econòmica. Un altre avantatge d'aquesta tendència és que estalviem diners, ja que
deixem de banda els ultraprocessats que no solen ser molt econòmics. A més a més, estalviem energia i també ens ajuda a no malbaratar menjar perquè podem cuinar els aliments que ens queden, per menjar un altre dia. D'aquesta manera, comprem sempre el necessari.
Com organitzar el batch cooking de la setmana?
El primer que necessitarem és preparar un menú setmanal. Com que no volem desaprofitar aliments,
el recomanable és escollir dos o tres proteïnes, llegums, diversos vegetals i algun hidrat de carboni.
Abans de cuinar, recomanem fer-te una llista per no comprar de més i
prioritzar els aliments frescos o de temporada. Un cop tinguis tot a punt, només queda cuinar els plats, retolar i guardar a la nevera o al congelador.
D'aquesta manera, podràs gaudir de productes de temporada i d'una dieta equilibrada, completa i saludable.