Arroz Montsià

El cicle de l'arròs al mes de maig



El mes de maig és el més espectacular perquè neguem tots els nostres camps d'aigua i comencem la sembra de l'arròs. Els camps negats fan de mirall de manera , que els colors, els llums i les ombres dels paisatges del Delta s'intensifiquen.

Un cop inundem el terreny, la sembra de la llavor de l'arròs segueix un procés meticulós. L'arròs es reparteix de manera homogènia i precipitant-se en el fons del camp, germinant i arrelant, per aconseguir en pocs dies un impressionant mantell verd.

El cultiu de l'arròs ha experimentat un gran avanç tecnològic. Antigament es plantava (no es sembrava) i els plantadors conreaven l'arròs de forma manual. Avui en dia, la mecanització ha permès que aquesta tasca s'agiliti i deixi de ser tan dura.

Així doncs, durant la primavera i amb l'arribada de la calor les plantes comencen a créixer i es desenvolupen d'acord al seu cicle biològic fins arribar a la maduració, que per a l'arròs és entre 120 i 150 dies, depenent de la varietat conreada.

Per què neguem els camps?

L'arròs sempre ha de créixer en terres humides i se segueix conreant en camps negats perquè és el seu hàbitat natural. Per aprofitar els camps negats arriben les aus migratòries, que s'instal•len i crien durant un llarg període, de manera que el Delta de l'Ebre es converteix en un escenari espectacular i ple de vida.

Fins aquí el nostre recorregut pels camps d'arròs del Delta. Si vols conèixer una de les activitats punteres al Montsià, podeu recórrer els arrossars del Delta. Allà podràs veure l'evolució dels camps d'arròs i com treballem per oferir-te un arròs de qualitat. A més a més, després de donar un llarg passeig pel Delta segur que et vindrà de gust assaborir una bona paella.

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies