El concepte que determina aquests aliments de proximitat que són de temporada i, sobretot, que tenen una distància curta entre el cultiu i el seu consum. De la mà dels productes de proximitat va lligat el concepte KM 0, que és el tipus de comerç de proximitat en què no hi ha més de 100 quilòmetres des del cultiu fins al punt de venda.
Tots aquests tipus de productes sempre es caracteritzen per la seva frescor, qualitat i perquè són de temporada. A més a més, solen haver pocs intermediaris entre el punt d'origen i el final, ja que la distància entre aquests és bastant curta.
Per què són importants per al medi ambient?
Si optes per consumir productes de proximitat és optar per garantia de qualitat. Saber d'on provenen els aliments que consumeixes aporta també una major confiança perquè són productes acabats d'elaborar o recol·lectats. No només és important que siguin aliments de temporada i frescos, sinó que també afavoreixen el medi ambient.
Aquest tipus d'aliments són més sostenibles perquè consumeixen menys despeses energètiques (aigua i electricitat) i per això es redueixen les emissions de CO2. A més a més, un altre motiu mediambiental és que també ajuda a la conservació d'espècies autòctones en perill d'extinció.
Darrere d'aquests productes, com el nostre arròs, hi ha empreses amb consciència social i ambiental que intenten apostar per un món millor.
Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.