Arroz Montsià

Recepta de Mansaf



  • Temps de cuina arroz montsia
    Temps de cuina

    120 min.

  • Complexitat Baixa
    Complexitat

    Baixa

  • Porcions arroz monstia
    Porcions

    4

  • Granos de arroz monstia
    Arròs Montsià

    Extra

  • Recetas de Recepta de en monstia
    Recepta de

    Hivern



Avui posem rumb a… Jordània! El mansaf és un dels plats tradicionals de Jordània elaborat a base d'arròs, guisat de xai, iogurt, espècies i fruita seca com ametlles o pinyons.

Ingredients

  • 500 g. Arròs Montsià Extra
  • 1 kg. de xai desossat
  • 1 ceba
  • 200 g. pinyons
  • 2 l. iogurt líquid
  • 1 cullerada de curri
  • 1 cullerada de nou moscada
  • ½ cullerada de canyella
  • ½ cullerada de pebre negre
  • ½ cullerada de cardamom
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
0/12 Ingredients
0/7 Instruccions

Instruccions

 
  1. En una paella a foc lent, torrar o daurar una mica els pinyons i les ametlles durant un parell de minuts, i reservar.
  2. Talleu finament la ceba, i sofregiu-la en una olla amb oli d'oliva.
  3. Un cop estigui tova la ceba, afegir el xai picat, remenar i sofregir durant un parell de minuts.
  4. A continuació, afegir les espècies de curri, nou moscada, canyella, pebre negre i cardamom i remenar bé.
  5. Després, incorporar el iogurt líquid, i ½ tassa daigua poc a poc remenant molt bé. Deixar-ho coure durant 45 minuts aproximadament fins que el xai estigui tendre.
  6. En una olla a part, afegir-hi l'arròs amb aigua, una culleradeta de sal i deixar-ho cuinar durant 17 minuts.
  7. Servir col·locant en una safata l'arròs, i a la part superior el xai cuit amb la salsa de iogurt, escampant les ametlles i pinyons torrats. I a gaudir-ne!

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies