Arroz Montsià

Masala Dosa



  • Temps de cuina arroz montsia
    Temps de cuina

    90 min.

  • Complexitat Baixa
    Complexitat

    Baixa

  • Porcions arroz monstia
    Porcions

    4

  • Granos de arroz monstia
    Arròs Montsià

    Basmati

  • Recetas de Recepta de en monstia
    Recepta de

    Hivern



T'apassiona la cuina índia? El masala dosa, com el seu nom indica està composat pel dosa, una crep cruixent a base d'arròs basmati i llenties que es pot menjar sola o farcida amb patates i cebes guisades, per exemple en aquest cas. Aquesta és la recepta ideal per a vegetarians sense gluten.


Ingredients

  • 300 g d'Arròs Montsià Basmati
  • 100 g de llenties o urad dal
  • 4 patates
  • 150 g de pèsols
  • 1 culleradeta de curri
  • 1 culleradeta de coriandre
  • 1 culleradeta de gingebre
  • 3 grans d'all
  • pebre
  • sal
  • garam masala
0/11 Ingredients
0/11 Instruccions

Instruccions

 
  1. Coure l'arròs, escórrer i deixar refredar. Col·loca-ho en un recipient gran que contingui el doble d'aigua. Deixar reposar durant 8 hores. 
     
  2. Remullar les urad dal, llegums que els hi han retirat la pell, o llenties amb abundant aigua i deixar també tota la nit.
     
  3. A l'endemà, escórrer l'arròs i les urad dal o llenties. Afegir l'arròs en una batedora fins que quedi una massa sense grumolls. Afegir lentament 1 tassa d'aigua.
     
  4. Repetir l'operació amb les urad dal o llenties. Batre mentre s'agrega aigua fins a obtenir una pasta uniforme.
     
  5. Barrejar aquesta pasta amb l'arròs, remenar fins que s'integri tot, afegir una mica de sal i després fermentar fins que es facin petites bombolles (al voltant de 7 a 12 hores).
     
  6. Barrejar la massa amb una mica d'aigua, fins a aconseguir una pasta que es pugui abocar, però no massa liquida.
     
  7. Aboqui la massa en una paella antiadherent, estendre-la per complet per fer doses molt fines.
     
  8. En una paella gran, escalfar oli i salteu les cebes i l'all a foc mitjà.
     
  9. Quan el color sigui transparent, afegir pèsols, patates trossejades i espècies.
     
  10. Afegir aigua a poc a poc a mesura que el guisat ho necessiti.
     
  11. Abocar el farciment sobre la massa, enrotllar i ... llest!

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies