Arroz Montsià

ARRÒS PATRIMONI DE LA HUMANITAT



Sabies que la meitat de la població mundial consumeix de mitjana més de 55 kg d'arròs?

 
L’arròs és la font d’aliment més important del planeta. Per donar-nos una idea del seu abast, a gairebé tot el continent asiàtic es dedica més del 95% de la producció, essent bàsic a la dieta de més de la meitat de la població mundial.
 
A més, és el segon aliment més destacat del món després del blat. És un aliment essencial que proporciona el sosteniment de moltes famílies i té excel·lents beneficis per a la salut gràcies a la varietat de minerals i vitamines que componen la seva estructura molecular.
El seu consum és primordial en l'alimentació humana, probablement és el més preuat per les seves propietats nutricionals equilibrades.
El seu origen es remunta a Àsia, ja fa més de deu mil anys, concretament el seu cultiu va començar a la Xina. A partir de l'any 8000 aC el cultiu de l'arròs va arribar a la nostra península amb els àrabs i es va expandir a tota Europa.

La versatilitat del cereal

És un cereal molt versàtil que s'adapta fàcilment a una àmplia gamma de climes, aigües i sòls. Aquestes particularitats òptimes fan que l'arròs sigui un aliment recurrent a gran part de les tradicions gastronòmiques del món.
Tot i que no requereix massa cures, les diferents característiques dels sòls converteixen el cultiu de l'arròs en un procés laboriós. A més, cada hectàrea de plantació dona un rendiment altíssim, així mateix, el seu manteniment i transport és molt senzill.

Valor nutricional de l’arròs

Nutricionalment parlant, l'arròs és un aliment molt ric en carbohidrats i proporciona la major part del seu contingut energètic. Aquests carbohidrats complexos es digereixen molt lentament, mantenint constants els nivells de sucre. A més, aporta molt poc greix (0,2%) i tampoc conté colesterol. Pel que fa al contingut de minerals, el més destacable és la presència de magnesi, fòsfor i potassi.
També és interessant la seva proporció en vitamines del grup B, especialment vitamina b1, b2, b6, així com l'àcid fòlic.

Quines són les propietats de l'arròs? 

-Alt contingut en fibra: font de vitamina B, imprescindible per al bon funcionament del nostre cos.
-Baix en greix: és un cereal, per tant, els nivells de greix són mínims.
-Alts nivells d'aigua: absorbeix gran quantitat d'aigua durant la cocció.
-Alt contingut en ferro: perfecte per a dones embarassades i per prevenir l'anèmia.
-Alt contingut en fibra: perfecte per fer el procés digestiu.
 
Els nostres arrossos
El Delta és un lloc màgic, és la zona arrossera per excel·lència de Catalunya amb més de 22 mil hectàrees dedicades al seu cultiu.
 
És un entorn privilegiat amb condicions d'humitat, fertilitat i riquesa, ideals pel cultiu de l'arròs. Anualment a la nostra cooperativa de la Càmara Arrossera del Montsià produïm una mitjana de 40 mil tones d'arròs en diverses especialitats com a bomba, rodó extra, llarg, integral, etc.

DOP Delta de l'Ebre

Les característiques climàtiques del Delta de l'Ebre, fan que sigui una zona privilegia pel cultiu de l'arròs amb certificació pròpia, DOP Delta de l'Ebre. Un reconeixement que implica treballar amb una llavor monovarietal autòctona i un arròs de categoria Extra i que tota la cadena productiva, cultiu, elaboració i envasat,  s'ha realitzat al Delta de l’Ebre.
 
Si vols saber més sobre la qualitat dels nostres arrossos amb DOP, fes clic aquí.

Som una marca sostenible

Tenim el privilegi d’elaborar arrossos en un entorn privilegiat, i som conscients que cal protegir-lo. Per això, a La Càmara Arrossera del Montsià invertim en sostenibilitat i gaudim d’un reconeixement internacional que ho corrobora, el Premi Europeu a la Innovació Cooperativa. El guardó és en resultat del nostre producte Orizyte, un substitut del plàstic fabricat amb closca d'arròs.
 
L'arròs és patrimoni gastronòmic
Els beneficis de l'arròs són incalculables, a més de ser un producte supernutritiu i beneficiós, és molt fàcil de cuinar. També combina molt bé amb tota mena d'aliments, s'adapta als diferents sabors i, es pot preparar de mil maneres diferents!
 
Vols descobrir com fer les millors receptes? Navega per la nostra secció de receptes internacionals per veure algunes idees de com es cuina l’arròs arreu del món.
 
Tampoc et pots perdre les nostres receptes de proximitat,  les mediterrànies, on descobriràs com es cuina l’arròs del Delta amb productes de temporada. Receptes originals i senzilles de cuinar perquè comparteixis un bon arròs amb els teus.

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.

Acceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies