Arroz Montsià

EL VEGANISME; UN ESTIL DE VIDA!



Segons l'estudi Green Revolution, a Espanya el 0,5% de la població és vegetariana, si sumem els vegans i els flexitarians, aquesta xifra puja al 9,9%. 

El moviment "veggie" (en el que s'inclouen vegetarians, vegans i flexivegetarians) no para de créixer. Les opcions veganes continuen guanyant cada vegada més adeptes.
Aquesta tendència no només afecta l'obertura de nous establiments vegans, sinó que també inclou en les cartes dels restaurants més tradicionals receptes 100% veganes.
En els últims cinc anys a Espanya s'han multiplicat els establiments "veggies", ja existeixen més de 18.000 establiments amb un menú adaptat amb nous productes com l'Heura, el formatge vegetal, el tofu o la quinoa.
En una societat on la informació navega de manera molt més ràpida que fa uns anys, és molt normal que gran part de la societat canvi les seves formes de pensar i actuar, més concretament els seus hàbits d'alimentació.

Diferències entre veganisme i vegetarianisme

Es coneix comunament el veganisme com una conducta alimentària i de filosofia de vida, que rebutja completament el consum d'aliments, productes i ingredients d'origen animal. Inclou derivats d'origen animal com ara lactis, ous, carns i altres derivats. En l'àmbit ètic, també es rebutja l'ús de roba amb origen animal, la pesca, la caça, els experiments animals i la compra i venda d'animals.
Al llarg de la història el fet de no consumir ni utilitzar productes animals, s'ha practicat durant centenars d'anys. La invenció del terme es remunta a 1944, per Donald Watson, fundador de la Societat Vegetariana Britànica. A la revista Vegetarian News, Watson va comparar l'ús d'animals amb l'esclavatge humà.

 Les diferències amb el vegetarianisme es basen principalment a excloure de la seva dieta el consum de carn, peixos, insectes, brou… No obstant això, molts vegetarians si consumeixen productes lactis, mel i ous. El vegetarianisme és menys estricte que el veganisme, a més hi ha diverses variants:
-Lacti-vegetarians: exclouen de la seva dieta la carn i el peix, però si consumeixen làctics com formatge, iogurts, llet, etc.
-Ovo-lacti-vegetarians: eviten consum de carn, peix, però sí que consumeixen productes làctics i ous.
-"Pescetarians": no consumeixen carns, encara que sí que mengen peix i marisc.

 

Per què tanta gent que se suma a aquest moviment?


La majoria de les persones vegetarianes o veganes, són joves d'entre 15 i 35 anys procedents de països desenvolupats.

Actualment, tenim més informació sobre l'impacte negatiu que el nostre estil de vida provoca a la salut, al planeta i als animals. Aquesta consciència també s'està introduint a l'agenda pública de molts països, contribuint a poc a poc al canvi de mentalitat de la població. Avui dia tenim molts ambientalistes, activistes i animalistes que són una font d'inspiració i de mobilització de masses, com Greta Thunberg.
Gràcies a la viralitat de les xarxes socials, aquest estil de vida es propaga més ràpidament. Per exemple, al hashtag de l'Instagram #veganfoodshare trobaràs receptes veganes compartides per milers de persones d'arreu del món.
Avui és més fàcil fer-se vegà o vegetarià a conseqüència de la gran demanda, molts sectors han descobert una oportunitat per diversificar els seus productes i suplir aquest nínxol de mercat... Molts establiments venen exclusivament productes vegans, amb alternatives a la carn com l'heura o al peix fet amb tofu.
No només el sector alimentari s'ha readaptat... Cada vegada són més les empreses que creen moda d'alta qualitat completament lliure d'animals, excloent, per tant, el cuir, les pells, la llana, les plomes o la seda. En el seu lloc, utilitzen materials d'origen vegetal com el lli, el cotó o materials sintètics com la pell o el polièster.

L’arròs, un aliment imprescindible a l’alimentació vegana!

Intentar canviar la nostra dieta a una dieta vegana o vegetariana, no vol dir que només puguem menjar una amanida o una peça de fruita. Hi ha moltíssimes opcions supernutritives i delicioses que podem trobar a qualsevol supermercat.
Les principals fonts de proteïna vegana són les següents:
Llegums: cigrons, mongetes, llenties, productes derivats de la soja, etc.
Cereals: farina, civada, arròs, ordi, alforfó o blat sarraí, mill, pasta, pa, etc.
Fruits secs: nous, avellanes, ametlles, anacards, etc.
Llavors: de gira-sol, de carabassa, de sèsam, etc.

A Arròs Montsià tenim un dels productes vegans per excel·lència; l'arròs,  un dels cultius més importants de tot el món.
 
Explora la revolució verda amb Arròs Montsià! T’ensenyem algunes receptes amb ingredients d’origen no animal, que t’ajudaran a equilibrar les teves necessitats nutricionals...

Varietat i sabors per a tots els teus plats.
- Delta Poké d'arròs, pastanaga, espàrrecs, xampinyons i maionesa de Sriracha. Una recepta amb un alt contingut de fibra i àcid fòlic.
-Arròs a la jardinera, un dels menjars peruans més deliciosos i fàcils de preparar.
-Koshari egipci, consisteix en una perfecta unió formada a base d'arròs, cigrons, macarrons i llenties.
-Postres d’arròs integral amb poma i canyella en pols. Una recepta rica en fibra.
 
T'animes a tastar-les? Explica'ns la teva experiència!
A més, al nostre blog, trobaràs una gran varietat, trucs de cuina i també de salut perquè portis una dieta completa i sana i una vida saludable tant per dins com per fora. 



 

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.

Acceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies