La riquesa culinària del món és infinita, però algunes cuines són més saludables que altres. Repassem les 3 gastronomies més saludables món perquè gaudeixis i assaboreixis una dieta completa tant a casa com quan decideixis menjar fora.
Les gastronomies més saludables del món
cuinen principalment amb verdures i poques vegades amb carns grasses o vermelles. Estàs preparat per viatjar pel món? Prepara't per assaborir les receptes més delicioses i saludables!
1- Tailandesa. La
gastronomia tailandesa és una de les més saludables del món, perquè utilitza ingredients plens de colors i sabors, com els
vegetals, les espècies o marisc que s'utilitzen per acompanyar els fideus o a
l'arròs. A més, la barreja d'aquests aliments
tenen un potencial terapèutic. Un clar exemple és la sopa
Tom Yum Goong, elaborada amb
coriandre i
gingebre que tenen fortes propietats antioxidants i antiinflamatòries.
2- Japonesa. La base de la
gastronomia japonesa són
les verdures, el peix cru, les algues, el marisc i l'arròs. Aquests ingredients són saludables i, a més, no estan condimentats amb salses o altres ingredients que desequilibrin la dieta. Els japonesos solen cuinar al vapor en lloc de fregir els ingredients, de manera que inclouen pocs greixos. Els
fideus yakisoba, els edamames o el sushi són només alguns dels principals plats japonesos complets i saludables.
3- Mediterrània. Hem viatjat pel món, però ara toca tirar cap a casa. La
cuina mediterrània es considera una de les més saludables del món per la varietat i qualitat dels aliments (vegetals, cereals, productes de temporada, làctics, fruita, peix i el famós
oli d'oliva que aporta a la dieta unes greixos saludables). Una amanida fresca
d'arròs i mongetes tendres amb una mica de salmó a la planxa és una manera fàcil i senzilla de prendre una alimentació variada, equilibrada i sana.
L'exercici físic regular, acompanyat d'una dieta mediterrània, és una forma meravellosa de millorar la salut i de mantenir el teu cos en forma.