Ja toca tornar a la rutina? No et desesperis! Alegra la cara perquè et portem el teu aliat: la moringa.
Setembre és sinònim de tornada a la rutina, a la feina, als horaris... I
per afrontar aquest mes que sembla que no s'acabarà mai, et portem un truc:
la moringa! Potser ni et soni què és i ara et pica la curiositat. Estigues atent perquè a Arròs Montsià
t'expliquem tot sobre la moringa!
Què és la moringa?
La
Moringa oleifera és un arbre que
aporta valuosos nutrients i recursos energètics, i destaca per les seves propietats medicinals, ja que
combat la fatiga, el colesterol, processos inflamatoris i prevé infeccions.
La moringa
és un superaliment amb un alt valor nutricional i té una varietat de propietats curatives. A aquest arbre, que té
el seu origen a l'Índia, se li coneix també com Morango i la seva principal curiositat és que es menja gairebé la seva totalitat, encara que en
les fulles és on es concentra la majoria dels nutrients.
Beneficis de la moringa
La moringa és una
planta medicinal que conté gran quantitat de vitamines i minerals, com ferro, carotenoides o vitamina C, així com efectes antioxidants i antiinflamatoris.
Aquesta planta conté altes concentracions de nutrients com ferro, calci o magnesi, i per això a més de mantenir saludables els nostres ossos i músculs,
també pot ajudar a combatre la fatiga i ens aporta energia.
La
seva alta concentració de fibra ens ajuda a
regular el pas del sucre en la sang, i per això ens ajuda també a
reduir l'ansietat i a controlar la ingesta de dolços.
A més, s'ha demostrat que té
propietats antiinflamatòries i que és eficaç en regular la diabetis i a reduir nivells de colesterol i prevenir problemes cardiovasculars.
Idees amb moringa
La dosi diària recomanable és de
3 a 5 g al dia i es pot prendre en pols o infusionant les seves fulles.
Hi ha milers de receptes! A Arròs Montsià et presentem les receptes més originals amb moringa.Una manera d'introduir la moringa en pols és afegir-la en cremes o risottos. Un exemple és una
crema de verdures o un risotto d’Arròs Montsià Carnaroli amb bolets i moringa empolvorada.
Una altra manera de preparar la moringa és crua. Els
sucs de verdures i hortalisses o batuts amb moringa és una via per augmentar el consum de vegetals i incorporar gran quantitat d'antioxidants de forma fàcil i deliciosa. Un exemple seria un suc de remolatxa i moringa o batut de mango amb llavors de moringa.
T’hi animes? Aquest setembre, revoluciona la teva cuina preparant receptes innovadores i delicioses!