Arroz Montsià

No llencis res! Passa't a la cuina d'aprofitament



A Arròs Montsià et proposem trucs i consells per passar-te a la cuina d'aprofitament.


A l'hora de cuinar és important que no malgastis els ingredients ni llencis el menjar que no t'has pogut acabar. Existeixen milers d'idees i trucs per treure el màxim partit a les teves receptes i per aprofitar tots els aliments. Descobreix-los!

Què és la cuina d'aprofitament?

La cuina d'aprofitament és una tendència que ha anat creixent en els últims anys i a nosaltres ens encanta. Es tracta d'una filosofia que es va endinsant poc a poc a les cuines dels nostres consumidors i que consisteix a aprofitar les parts restants que no hem utilitzat al preparar una recepta.

D'aquesta manera, no tirarem el menjar que ens pot servir perfectament per a altres plats. A més, la cuina d'aprofitament no és només cuinar amb restes de menjar que no hem utilitzat sinó també aprendre a donar-li una volta a aliments cuinats i així preparar altres receptes.

Idees per a una cuina d'aprofitament amb ingredients

Toca cuinar peix? Et recomanem que tallis els lloms en trossos petits per aprofitar-los més i fer diferents plats. Un exemple fàcil és afegir salsa de tomàquet i brou per preparar una deliciosa sopa de peix a l'hivern; banyar el peix amb suc de llimona per al ceviche o improvisar una paella.

Moltes vegades no sabem què fer amb la meitat de les verdures. Les fiquem a la nevera fins que es podreix i les acabem tirant. Per aprofitar les hortalisses, la via més ràpida és afegir enciam i preparar una amanida o barrejar-les amb ceba per cuinar un sofregit casolà. I les fruites? Si estan massa madures, pots preparar una melmelada per esmorzar.

La carn també pot aprofitar-se. Retalla els trossos sobrants i aprofita'ls per preparar un taco amb una mica d'arròs. Així tindràs així un sopar ràpid de preparar i complet.

Idees per a una cuina d'aprofitament amb sobres

De vegades cuinem de més perquè calculem malament les racions o simplement perquè cuinem amb gana. Sigui quin sigui el motiu, pots aprofitar les sobres i gaudir d'uns menjars exquisits.

Si t'ha sobrat arròs, pots preparar els famosos Arancini. Aquestes boles d'arròs ens recorden a les croquetes, però la principal diferència entre els dos plats és que la primera sempre porta arròs i es complementa amb carn, verdures o peix.

Altres plats perfectes per cuinar les sobres d'arròs poden ser plats principals com arròs a la cubana, amanida d'arròs o pastís d'arròs, una recepta molt fàcil de preparar i ideal per a aquest estiu.

Sigui quin sigui el plat principal que cuinis, recorda que sempre li podràs donar una segona oportunitat. Passa't a la cuina d'aprofitament!

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aqui.

Aceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies