És un dia qualsevol. Ens trobem al supermercat fent la compra i com sempre, recorrem els passadissos de l’establiment buscant tot allò que necessitem. Hem comprat productes frescos; una mica de proteïna, verdures i fruita, làctics i, acabem plantats davant del lineal dels arrossos.
L’arròs és un cereal molt popular arreu del món i per als països mediterranis (on predomina la varietat rodona), forma part de la nostra dieta com un dels bàsics imprescindibles. La seva popularitat se sustenta en uns pilars inqüestionables: és una
gran font saludable d’energia i minerals, és econòmic i molt polivalent a l’hora de planificar diferents receptes.
Però... tornem on ens havíem quedat, plantats davant del lineal dels arrossos. Fem una ullada i veiem marques, varietats d'arròs, formats i preus diferents. Com a consumidors, pot ser fins i tot aclaparadora la quantitat de possibilitats que els supermercats ens ofereixen. És normal, que amb tantes possibilitats, ens preguntem: quina és la millor varietat d'arròs o, fins i tot, quina és la millor marca d’arròs per cuinar?
A priori, és una pregunta força àmplia. A què fa referència exactament “
la millor marca d’arròs per cuinar”. Suposem que amb aquest plantejament ens volem referir a una marca accessible i que tingui un bon producte. Un producte que ens asseguri que les nostres receptes quedaran bé, que gaudirem tastant-les. Un producte amb el qual sentir-nos segurs i satisfets de les nostres elaboracions quan tinguem convidats a casa.
Com és normal, cada marca i cada varietat d'arròs compta amb unes característiques i peculiaritats de les quals més o menys ja en tindreu informació. Nosaltres us parlarem de les que fan que
Arròs Montsià sigui una de les millors marques d’arròs per cuinar.
Per exemple, el fet que
Arròs Montsià EXTRA ens indica que com a mínim un 92,7% dels grans d’arròs són sencers i sense defectes, i que estem davant d’una qualitat superior en arrossos. Com aconseguim que sempre tingui el mateix nivell d’excel·lència? Doncs produint un
arròs monovarietal, fent servir sempre la mateixa llavor autòctona.
Una llavor amb origen al
Delta de l’Ebre, el paratge que ens acull i que ens ha permès obtenir l’etiqueta D.O.P Denominació d’Origen Protegida, que fa referència a tots aquells atributs del producte que el fan únic i característic pel seu origen.
Valorem molt la nostra terra i agraïm els recursos que ens ofereix i que ens fan créixer cada dia, per això la
sostenibilitat és un pilar a
Arròs Montsià i la Càmara Arrossera del Montsià, que ha aconseguit el reconeixement com a millor cooperativa europea en economia circular i bioeconomia.
Una cooperativa compromesa amb la societat i el medi ambient
Des de l’any 1927, la Càmera Arrossera del Montsià proveeix feina a més de 3.000 persones. Gràcies a l’experiència traspassada entre generacions, els agricultors i agricultores treballen cada dia amb experiència i molta cura conreant el millor arròs de la zona del Delta de l’Ebre i un dels millors arrossos del món.
Sota el lema “Les cooperatives construeixen un món millor”, volem posar valor a l’esforç i compromís per crear una societat més justa, solidària i amb oportunitats per a tothom.
Tampoc ens oblidem de la mainada! Des de fa anys, comptem amb el
Programa d’alimentació saludable a les escoles arreu de Catalunya. De la mà d’en Monti, el nostre gra d’arròs, els infants aprenen de manera lúdica sobre el parc natural del Delta de l’Ebre, el procés de conreu de l’arròs i la importància de cuidar del nostre entorn.
I no només això, el nostre objectiu és que el programa involucri a les famílies i sigui una manera d’aproximar una bona alimentació als més petits, basada en una dieta saludable i equilibrada.
El
medi ambient també és un dels temes clau a la nostra societat i al nostre ofici.
Som conscients que la base de la qualitat del nostre arròs és la mateixa terra i naturalesa i que només és possible créixer si es fa d'una manera responsable, tenint cura i protegint l'entorn. Per això és fonamental investigar i revisar constantment els nostres processos per tal de millorar l’impacte mediambiental de la nostra activitat.
Un dels passos més importants ha estat modificar la nostra gamma d’envasos per tal de fer-los sostenibles. A Arròs Montsià
hem canviat el plàstic en els nostres envasos per paper PEFC amb certificació forestal que garanteix que prové de boscos gestionats sosteniblement.
Gràcies a la investigació, també
hem aconseguit convertir la pellofa de l’arròs en Oryzite, un material sostenible substitut al plàstic. Ara, cada cop que compres un paquet d’Arròs Montsià tu també contribueixes a substituir plàstic del planeta per un material biodegradable. Sembla un petit gest, però entre tots podem aconseguir grans canvis a la indústria!
Estem orgullosos i orgulloses de la feina que fem, i som coneixedors que cal seguir millorant, però esperem que tots aquests motius ens acostin a ser la millor marca d’arròs per cuinar.
I el producte?
Hem parlat de nosaltres com a marca, del que hi ha darrere del producte final, però, si hi ha una cosa que veritablement dona sentit a tot, és el nostre arròs. L’arròs Montsià D.O.P és el que veritablement fa que ens considerin una de les millors marques d’arròs per cuinar.
No ho diem només nosaltres, des de
GASTROMADRID revista de gastronomia, escullen
Arròs Montsià com la marca D.O.P Delta de l’Ebre millor valorada pels cuiners.
I és que, que el nostre arròs tingui Denominació d’Origen Protegida Delta de l’Ebre certifica que som un producte de proximitat, on tot el procés de producció, elaboració i envasat s’ha produït a la mateixa àrea de cultiu al Delta, un paratge excepcional.
També destaquen els nostres arrossos al mitjà
VAdeGust i al portal professional d’alimentació
El Gourmet Català. Perquè amb arròs Montsià de categoria extra, estàs adquirint un arròs monovarietal (Montsianell) i assegures l’homogeneïtat dels grans d’arròs, garantint, per tant, uns excel·lents resultats en la seva cocció. Com diu la dita, la base d’un bon plat és una bona matèria primera.
Coneix més sobre els nostres productes i troba el que més s’ajusti a la teva recepta. Recorda sempre abans d’escollir un arròs, pensar en
quines són les necessitats de cada plat i en funció a això, també escollir la varietat d'arròs que millor funcioni per obtenir el major rendiment.
Des de Montsià, t'oferim una àmplia varietat d'arrossos, com l'arròs integral, l'arròs carnaroli, l'arròs llarg o el rei dels arrossos, l'
arròs bomba, molt apreciat per les seves característiques i resultats culinaris. Us animem a provar i que experimenteu amb les diferents varietats d'arròs per descobrir tot el que un producte tan senzill, però a la vegada tan versàtil, ens pot oferir a la cuina.