Arroz Montsià

L'arròs com mai t'ho han explicat: 10 curiositats que et deixaran bocabadat



L'arròs és un dels aliments més consumits al món, però quant saps realment sobre ell? Des de la seva història mil·lenària fins al seu impacte a l'ecosistema, aquest gra amaga secrets que et sorprendran. A Arròs Montsià, cultivem amb passió el millor arròs del Delta de l'Ebre, i volem compartir amb tu algunes curiositats que faran que mai no tornis a veure l'arròs de la mateixa manera.

Un aliment amb més de 10.000 anys d?història.

L'arròs ha estat present a l'alimentació humana des de fa més de deu mil·lennis. Es creu que el seu origen es troba a la Xina, des d'on es va expandir a altres regions de l'Àsia, l'Orient Mitjà i, finalment, Europa i Amèrica. Avui dia, és un ingredient essencial a la gastronomia de pràcticament tots els continents.

Hi ha més de 40.000 varietats d'arròs

Encara que al supermercat solem veure només unes poques varietats, en realitat hi ha més de 40.000 tipus d'arròs al món. Cadascú té característiques úniques en textura, sabor i contingut nutricional. Al Delta de l'Ebre, Arròs Montsià cultiva varietats adaptades a l'entorn, garantint qualitat i sabor inigualables.

L'arròs és clau per a la biodiversitat

Els arrossars no només són camps de cultiu; també són ecosistemes vius. Al Delta de l'Ebre, les zones humides que es formen als camps d'arròs són llar de nombroses espècies d'aus, amfibis i insectes aquàtics, creant un equilibri natural que afavoreix la biodiversitat.

Pot créixer en aigua salada

Encara que l'arròs es cultiva tradicionalment en aigua dolça, hi ha algunes varietats que han desenvolupat la capacitat de resistir nivells moderats de salinitat. Això el converteix en un cultiu essencial a zones costaneres i en llocs afectats per la intrusió de l'aigua salada, com el Delta de l'Ebre.

És el suport de la meitat de la població mundial

S'estima que més del 50% de la població mundial consumeix arròs cada dia. A països com la Xina, l'Índia o el Japó, és el pilar de l'alimentació, mentre que a Espanya és la base d'alguns plats emblemàtics, com ara la Paella del Delta o l'arròs caldós.

El secret de la seva textura és l'amidó

La textura de l'arròs varia segons el contingut d'amilosa i amilopectina, dos tipus de midó. Els arrossos de gra llarg, amb més contingut d'amilosa, queden més solts, mentre que els de gra curt, rics en amilopectina, resulten més cremosos. A Arròs Montsià seleccionem les millors varietats d'arròs per a cada tipus de recepta.

Un gra versàtil que travessa fronteres

Des del sushi japonès fins al risotto de bolets amb salsitxes d´Arròs Montsià, passant per l´arròs amb llet, els nostres productes d´Arròs Montsià s´adapten a tot tipus de preparacions. La capacitat de l'arròs d'absorbir sabors l'ha convertit en imprescindible en qualsevol cuina del món.

Un cultiu que protegeix l´equilibri natural

L'arròs no només és clau per a l'alimentació, sinó també per al manteniment dels aiguamolls i els cicles ecològics del Delta de l'Ebre. Els arrossars actuen com a filtres naturals, ajudant a mantenir la qualitat de l'aigua i oferint refugi a nombroses espècies. El seu cultiu tradicional afavoreix la simbiosi entre l'activitat agrícola i la natura, tot preservant l'ecosistema per a generacions futures.

L'arròs també es fa servir en cosmètica

Gràcies a les propietats hidratants i antioxidants, l'arròs és un ingredient habitual en productes de bellesa. La seva aigua s'utilitza com a tònic facial natural, i el seu extracte es troba en cremes i màscares.

Un símbol de sort i prosperitat

L'arròs ha tingut un paper molt important en nombroses tradicions i rituals arreu del món. En moltes cultures asiàtiques és símbol d'abundància i fertilitat. A Occident, és un costum llançar arròs als noucasats per tal de desitjar-los prosperitat i felicitat en el seu matrimoni. A més, en algunes festivitats, l'arròs s'usa en ofrenes i cerimònies religioses com a mostra de gratitud.

Un gra d'arròs amb història i futur

Ara que coneixes una mica més sobre l'arròs, segur que ho veuràs amb altres ulls la propera vegada que el cuinis. A Arròs Montsià, seguim apostant per la qualitat i el respecte pel medi ambient perquè puguis gaudir d´un arròs excepcional, ple d´història i sabor.

Perquè cada gra d'arròs explica i cada plat és una història per descobrir.

Ver artículos de otras categorías

Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències Aquí.

Acceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies